kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Mart 2009, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
ELİF KORKMAZEL
Bugün ne pişirsem?

Portakallı et sote

Keskin bir bıçakla portakalların içindeki beyaz kısmı da alarak soyun, kibrit uzunluğunda şeritler halinde doğrayın. Portakalları sıktıktan sonra suyunu tencereye aktarın, 3 çorba kaşığı kalıncaya kadar kaynatın, bir kenarda bekletin. Etleri ince uzun şeritler halinde kesin. Üzerine limon kabuğu rendesini, mısır nişastasını ve şekeri ekleyin ve karıştırın. Teflon bir tavada portakal kabuklarını kızartın ve bir tabağa alın. Sonra eti tavaya aktarın, sık sık karıştırarak kızartın. Üzerine tuz ve karabiber serpin, kaynattığınız portakal suyunu ve sirkeyi ilave edin. Suyunu çekene dek kaynatın. Portakal kabuklarını üzerine koyarak servis yapın.

Malzemeler 6 kişilik
* 750 gr. sığır kontrfile
* 2 adet portakal
* Karabiber
* 1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi
* 3 çorba kaşığı mısır nişastası
* 2 çorba kaşığı şeker
* Tuz
* 2 çorba kaşığı çiçek yağı
* 2 çorba kaşığı elma sirkesi

* * *
Bezelye çorbası
Suyu bir tencereye alıp, içine bezelye ile birlikte tüm malzemeyi ilave edin. 15 dakika pişirip, kaşar peynirini ekleyerek blenderden geçirin. Çorbayı servis tabaklarına paylaştırın. Kremayı çırpıp, her tabağın üzerine 1 çorba kaşığı gezdirerek servis yapın.

Malzemeler 6 Kişilik
* Yarım kg. bezelye
* 7 su bardağı soğuk su
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* Yarım çay kaşığı karbonat
* Yarım çaykaşığı rendelenmiş muskat
* 2 çorba kaşığı rendelenmişkaşar peyniri
* Tuz
* 6 çorba kaşığı krema

* * *
Kakaolu kalp bisküvi
Un, nişasta, kakao, pudraşekeri ve tuzu karıştırıp, ortasını havuz gibi açın. Yumurta, süt, margarin ve vanilyayı ekleyip, yoğurun. Sert bir hamur elde edin. Alüminyum folyoya sarıp, buzdolabında en az 10 dakika bekletin. Merdaneyle açıp, kalıpla arzu ettiğiniz şekilde kesin. Yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.

Malzemeler 12 Kişilik
* 2 su bardağı un
* Tuz
* 4 çorba kaşığı nişasta
* 1.5 su bardağı pudraşekeri
* 1 adet yumurta
* 1 paket vanilya
* 5 çorba kaşığı süt
* 4 çorba kaşığı margarin


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın