kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu...

05.03.2009
İTO meclis başkanlığı eski rakip Çağlar'ın
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclis Başkanı Muharrem Keçeli, koltuğunu İbrahim Çağlar'a bıraktı. Çağlar geçtiğimiz cumartesi yönetim kurulu başkanlığı seçimlerinde mevcut başkan Murat Yalçıntaş'a karşı kaybetmişti. Toplam 234 oy kullanılan seçimlerde 87 oy alan Keçeli'ye karşı Çağlar 145 oy aldı. Çağlar daha katılımcı ve her mecliste yeni bir temanın işleneceği bir dönem olacağını söylerken, Yalçıntaş "Rekabet seçim zamanında olur. Onun haricinde muhalefet diye bir şey kesin yoktur" dedi.

Öncelikli pazarlar yılı kârla kapattırdı
Geçen yılı yüzde 4 büyümeyle kapatan Benetton Group, Türkiye, Hindistan ve eski Sovyet Rusya ülkelerinin aralarında bulunduğu 'öncelikli pazarlar'da büyümeye ağırlık vererek, olumlu sonuçlar elde ettiğini açıkladı. 2008'i 2.128 milyon euro ciroyla kapatan grup, 254 milyon euro faaliyet kârı ve 155 milyon euro net gelir elde ett. Benetton Group CEO'su Gerolamo Caccia Dominioni, "2009 herkes için zorlu bir yıl olacak. Benetton Group olarak satış ortaklarımızla işbirliğimizi kuvvetlendirecek, üretim sürecini optimize edecek, kaliteden ödün vermeden maliyetleri düşürecek ve şirketin büyümesi için gerekli yatırımlara devam edeceğiz" dedi.

Türkiye'ye güvendik 20 mağaza açacağız
Alman ayakkabı firması Deichmann, Türkiye'de mağaza sayısını iki katına çıkararak 2010 yılına kadar 20 yeni mağaza açacak. Deichmann Grubu'nun CEO'su Heinrich Deichmann, önümüzdeki yıl 164 milyon euro yatırım yaparak, tüm dünyada 284 yeni mağaza açmayı hedeflediklerini söyledi. Deichmann'ın Türkiye Genel Müdürü Atilla Özkul ise, "Deichmann Grubu Türkiye'ye ve Türkiye pazarına çok güveniyor. Bu doğrultuda yatırımlarımıza devam edeceğiz. 2010 yılına kadar mağaza sayımızı iki katına çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

Dondurulmuş gıdacı 2 bin kişiye iş verecek
İngiliz gıda firması Iglo 7 milyon euroluk yatırımla girdiği Türkiye pazarında 2 bin kişiyi istihdam etmeye hazırlanıyor. İglo Türkiye Başkanı Caner Tunaman, yerli üretime geçtiklerinde 30 milyon euroluk yatırım planladıklarını söyledi. Yerli üretime geçmek için birkaç yerde fabrika kurmanın, bu yatırımları 100 milyon avroya kadar çıkarabileceğine ve 20 bin kişiye istihdam sağlayabileceğine dikkati çeken Tunaman, Dardanel markasıyla işbirliği için görüşeceklerini belirterek "Amacımız pazarı baştan yaratmak'' dedi.