* Macaron adı, İtalyanca "iyi ve ince hamur" anlamına gelen maccherone'den geliyor.
* Macaron'un ilk kez 1700'lü yıllarda İtalya'da Medici Ailesi'nin aşçıları tarafından yapıldığı, ardından da rahibeler aracılığıyla Fransa'ya getirildiği söyleniyor.
* Macaron'un ilk tohumlarının 18. yy'da kuzeydoğu Fransa'nın Nancy şehrinde atıldığı da söylentiler arasında.
* Paris'in en meşhur pastanelerinden Laduree'nin sahibinin kuzeni Pierre Desfontaines tarafından bugünkü popüler formuna kavuşturuluyor.
* Macaron, kostüm dalında Oscar ödülü kazanan, Sofia Coppola'nın yönettiği 2006 yapımı Marie Antoinette filminde de rol almış bir lezzet.
* Macaron buzdolabında 3-6 derecede saklanarak 10 güne kadar taze şekilde muhafaza edilebiliyor.
Yayın tarihi: 1 Mart 2009, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2009/03/01/pz/haber,37BAC2EED36B4CB2BD9AC77F9268D77A.html
Tüm hakları saklıdır.