kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Sağlıklı yemekler

EBRU ŞALLI TAN
20.02.2009
Sevgili okurlar, hepinize iyi pazarlar. Bugün çocuklara özel hem besleyici, hem lezzetli özel bir tarifim olacak: Kara kız köftesi... Çocuklar bu köfteye bayılacak. Yanına da karnabahar püresi çok yakışacak; patates püresine farklı bir alternatif olacak...

Kara kız köftesi
(4 kişilik) Hazırlama süresi: 10 dakika Pişirme süresi: 15 dakika
Kıymayı, çok ince kıyılmış soğan, ekmek içi ve maydanozla birlikte iyice yoğurun. İçine yumurtayı ilave edin. Tarçın ve tuzla tatlandırdıktan sonra iyice karıştırın ve yumruk büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Ayrı bir kapta makarnayı haşlayın. Üzerine biraz zeytinyağı koyup karıştırın. Tatlı kırmızıbiberi süslemek için kullanabilirsiniz. Köfteleri yağsız teflonda pişirin. Haşladığınız makarnalardan saç, zeytinden gözler ve havuçtan burun yaparak süsleyin.

Malzemeler
* 250 gr. kıyman 1 yumurta
* 1 dilim ekmek içi
* 1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
* 1 küçük boy kuru soğann 1 çay kaşığı tarçınn Tuz
Süslemek için:
* Domatesli ve ıspanaklı makarnan Zeytin
* Tatlı kırmızıbiber
* Küçük bir parça havuç

* * *
Karnabahar püresi
(4 kişilik) Hazırlama süresi: 5 dakika Pişirme süresi: 25 dakika
Karnabahar, soğan ve patatesi sıcak suda haşlayın. Suyunu biraz boşalttıktan sonra rondoya alın ve ılık süt ilave edin. Tuz ve muskat rendesini de koyup, iyice karıştırın. Malzemeyi püre kıvamına getirin. Maydanozla servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun...

Malzemeler
* Küçük boy karnabahar
* 1 küçük patates
* 1 küçük soğan
* 1 çay bardağı süt
* Yarım çay kaşığı muskat rendesi
* Yeteri kadar su
* Tuz