Sevim Gökyıldız ile Sibel Pinto imambayıldı yaptı, soruları yanıtladı.
Cordon Bleu'de imambayıldı dersi
Belkıs KILIÇKAYA PARİS
20.02.2009
Türk yemek uzmanları, Fransa'nın en büyük aşçılık okulunda 40'a yakın öğrenciye Türk mutfağını anlattı..
Fransa'nın en büyük aşçılık okulu Cordon Bleu, Türk-Fransız yemek uzmanlarının gösterisine sahne oldu. Yemek uzmanı Sevim Gökyıldız ve aşçı Sibel Pinto, öğrencilere baklava yapmayı öğretti. 19. yüzyılda kurulmuş Cordon Bleu'nun öğrencileri, Sevim Gökyıldız'dan baklavanın yanı sıra mercimekli köfte ve imambayıldı yapmayı da öğrendi. Uluslararası ticaret üzerine eğitim yapan Sevim Gökyıldız'la, yine hayata finansçı olarak başlayan ve daha sonra, gastronomi okuyan ve yemek organizasyonları yapan Sibel Pinto, yaklaşık 2 saat öğrencilerin önünde çalıştı, sorularını yanıtladı.
ÖĞRENCİLERE İKRAM
Dünyanın değişik ülkelerinden gelmiş, çoğu yabancı 40'a yakın öğrencinin dikkatle izlediği derste, Gökyıldız, Türk mutfağı ile Fransız mutfağı arasındaki farkları ve 2 ülkenin ortak yemeği bilinen "Hünkârbeğendi" nin de hikâyesini anlattı. Mutfak gösterisinin sonunda, mercimek köftesi, imambayıldı, baklava ve kuruyemiş ikram edildi.
Yayın tarihi: 21 Şubat 2009, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2009/02/21//haber,6309B86AA39042A081AC7CFBA554C6B7.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2009, TURKUVAZ GAZETE DERGİ BASIM A.Ş.