kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Maliye: Dava açacağız

19.02.2009
Maliye, cezanın yasalara uygun olduğunu belirterek, "DYH'nin açıklaması bakanlığımız personeline saygısızlık olarak görülmüştür" açıklaması yaptı..
Doğan Holding AŞ'nin ilanlarına Maliye'den yanıt gecikmedi. Maliye Bakanlığı'nca yapılan açıklamada cezanın yasalara uygun olduğu belirtilerek, "Vergi kaçakçılığı gibi milli menfaatlerimize karşı işlenen ağır bir suç karşısında, hiçbir denetim elemanı görevini yerine getirmekte tereddüt etmez ve etmeyecektir" denildi. Açıklama şöyle:

İNCELEME YASAYA UYGUN
"Vergi incelemesinin amacı, mükelleflerin ödemesi gereken vergilerin doğruluğunu araştırmak, tespit etmek ve sağlamaktır. Doğan Holding AŞ nezdinde gelirler kontrolörleri tarafından 2003-2006 yıllarıyla ilgili vergi incelemesi yapılmış, inceleme sonucunda düzenlenen raporlara istinaden ilgili vergi dairesi, adı geçen mükellef kuruma vergi kanunlarına göre cezalı vergi tarhiyatı yapmış ve tebliğ etmiştir. İncelemede, Vergi Usul Kanunu'nun kaçakçılık suçları ve cezalarına ilişkin 359. maddesi kapsamında fiiller tespit edildiğinden, yapılan vergi tarhiyatının yanı sıra Kanun gereği bu vergi tutarının üç katı kadar da vergi ziyaı cezası uygulanmasına gidilmiştir. Doğan Holding nezdinde yapılan vergi incelemeleri de Bakanlığımızın öteden beri uygulaya geldiği genel teamüllere, yasal usul ve esaslara uygun olarak yürütülmüştür.

'GRUBU YOK ETME' İDDİASI
Doğan Yayın Holding tarafından yapılan ve basında yer alan açıklamalarda, "Vergi denetim elemanının Grubu yok etme planını uygulamakla görevlendirildiği", "Haksız ve kasıtlı hareket edilerek insafsız ve kanunsuz bir ceza kesildiği", "Bu olayın Türk maliye tarihine en büyük vicdansızlık olarak geçeceği" gibi son derece haksız ve mesnetsiz iftira ve suçlamalarda bulunulması esefle karşılanmıştır. Tüm vergi mükelleflerinin kanunlara göre vergi incelemesine tabi olduğu açıktır. Esasen, bu durumun Doğan Holding tarafından kabullenilemeyip saptırılmaya çalışılması, Bakanlığımızı ve denetim elemanlarını hedef alan, kin ve husumet içeren çirkin suçlamalara ve hakarete kalkışılması, hiçbir vicdana ve insafa sığmayan kanunsuz bir tutum olduğu açıkça ortadadır. Adı geçen mükellef kurumun husumet ve hakaret içeren açıklamaları, Bakanlığımıza ve tüm liyakat sahibi personelimize karşı saygısızlık olarak görülmüştür. Bu davranışa karşı, Bakanlığımızca ve denetim elemanlarımızca tüm yasal yollara kesinlikle başvurulacaktır."