kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Kazı ve peynirleri dillere destan

13.02.2009
Kars'ta mutfak kültürü dendiğinde ilk akla gelen kazı ve peynirleri. Sadece buranın ikliminde kurutularak hazırlanan kaz, artık şehirde pek çok yerde yenebiliyor. Kars kazını merak eden İstanbullulara da haberimiz var: Fenerbahçe'deki Misina balık lokantası, 6 Mart'ta ikinci kez Kars kazı haftası düzenliyor. Mantı benzeri hangel, et yemeği piti, kete, erişte aşı, patatesli mercimekli erişte pilavı, pişi ünlü yemeklerinden bazıları...
Kars'ın kaşarı, gravyer peyniri ve çeçil peyniri meşhur. Gerçek Kars kaşarı çiçeğin bol olduğu yaz aylarında, yüksek rakımda iyi beslenmiş hayvanın sütüyle yapılıyor. Gravyerde ise inek sütü altın-bakır karışımlı kazanlarda sekiz saat pişiyor. Bu peynirleri almak için en çok önerilen iki peynirci ise Koçulu Peynircilik ile Latifoğlu Peynircilik.
Haberin fotoğrafları