kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Obama paketine rağmen kriz dinmedi, IMF ile anlaşın'

HAZAL ATEŞ - ANKARA
12.02.2009
Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda iş dünyası krizin büyük olduğunu belirterek, IMF ile acil anlaşma istedi. Bakan Şimşek, IMF ile pürüz konusunda ise "Söyleyemem" dedi..
Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda (EKK) ABD'nin yeni Başkanı Barak Obama'nın yeni destek paketini açıklamasına rağmen krizin şiddetinin dinmediğine dikkat çeken patronlar, hükümetten IMF ile "acil" anlaşma yapılmasını istedi. TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, IMF ile yaşanan pürüzü sordu, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ise "Söyleyemem" karşılığını verdi.

'ANLAŞMAK İSTİYORUZ'
Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren başkanlığında gerçekleşen EKK toplantısına TÜSİAD yönetim kurulu da katıldı. Yaklaşık 2.5 saat süren toplantıda IMF ile anlaşma konusunda TÜSİAD sert eleştirilerde bulundu. ABD Başkanı Obama'nın açıkladığı pakete rağmen krizin büyüdüğünü belirten Yalçındağ, "Kriz büyük, sular durulmadı. IMF'le anlaşmayı geciktirmeyin. Biran önce anlaşın. Şeffaflık, kurumlar arası işbirliğinden söz ediyorsunuz. IMF ile ilgili sorunun ne olduğunu niye söylemiyorsunuz. Başbakan da söylüyor. Anlaşmayı zora sokan başlıkları bizimle de paylaşın" diye konuştu. Bunun üzerine Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, yapısal reformlarda sıkıntı bulunmadığını, pürüzlere ilişkin ise bir şey söyleyemeyeceğini bildirdi. Şimşek, "Ana hatlarıyla anlaşma tamamlandı. Görüşmeler sürüyor. Sadece süreç biraz uzadı. Biz de sizin gibi anlaşma istiyoruz. Bunun için masaya oturuyoruz. Pürüzler aşılırsa gereken açıklamayı yaparız" dedi.