kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ya geri alırlarsa korkusu

Pervin METİN - Erhan DOĞAN / TUNCELİ
07.02.2009
SABAH Tunceli Valiliği'nin 3 bin 300 aileye yardım yaptığı Nazimiye ilçesindeki Yukarı ve Aşağı Doluca köylerine gitti..
Yerel seçimlere sayılı günler kala Tunceli Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın Nazımiye İlçesi'nde 3 bin 300 aileye 5 milyon TL değerinde çamaşır makinesi, buzdolabı, fırın, kanepe, televizyon, halı dağıtması Türkiye'nin gündemine oturdu. Tunceli halkı ise Basının bu kadar ilgi göstermesine tedirgin yaklaşıyorlar. "Niye bu kadar çok haber yapıyorsunuz, yoksa geri mi alacaklar?" diye soruyorlar. Kimi ise yapılan yardımların adil dağıtılmadığından yakınıyor. Yardımların yapıldığı toplam 500 kişinin yaşadığı Yukarı ve Aşağı Doluca köyünde yaşayanlar öncelikli olarak yollarının yapılmasını istiyor. 1984'ten beri kullanılan elektrik hatları eski olduğu için bir hafta boyunca elektrik kesintisi yaşanıyor. En önemlisi ise Nazımiye'ye bağlı 25 köyde tek bir okulun dahi olmaması. Çocuk okutan aileler, "Eşya eskir atılır ama eğitime yapılan yatırım daha uzun vadelidir" yorumunu yapıyorlar.

EVİNDE SUYU YOK
Köylülerin büyük bir bölümü, şebeke suyu olmadığı için kuyu kazıp hidrofor sistemi ili su kullanabiliyor. Ancak 2 çocuk annesi 40 yaşındaki Kıymet Çınar'ın öyle bir lüksü de yok. Evinde su yok ama artık son model bir çamaşır makinesi bulunuyor. Çınar, "Allah razı olsun makinemi, fırınımı ve çek yatımı verdiler. Suyumu da bağlasalar başka da bir şey istemem. Daha önce Kamer Genç'e oy vermiştim ama şimdi AK Parti'ye vereceğim" diyor. Zülfiye Yılmaz 38 yaşında, 3 çocuk annesi. Ona da 2 çekyat, tencere takımı, 2 halı ve çamaşır makinesi verildi. Ancak yollar kötü olduğu için sadece halı ve tencere takımları taşınabildi. Hızır ve Emine Altepe 82 yaşında. 3 ayda bir aldıkları 500 lira maaşla, 60 lira kira vererek geçinmeye çalışıyorlar. Kendilerine verilen halı ve mutfak setini satarak kendilerine harçlık yapmayı planlıyorlar. Hızır dede, gözyaşları içinde "Sağ olsunlar yardım yapıyorlar ama yetmiyor. Burada esir hayatı yaşıyoruz. Çökelek ve zeytinle karnımızı doyuruyoruz. Karı-koca bir başımıza birbirimize destek olmaya çalışıyoruz" diye konuşuyor. Kimi ise yapılan yardımların bu kadar gündeme getirilmesinden sıkılmış durumda. Pastane sahibi 30 yaşındaki Günay Yüksel, "Tunceli merkeze gittiğimde herkes bana yardım alıp almadığımı soruyor. Abartmıyorum en az 15 kişi ne aldığımı sordu" diyor.