kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Ersöz, ziyaretine gelen bazı isimlerin ses ve görüntü kayıtlarını almış.

Darbe sunumu Eruygur'a

Veli SARIBOĞA / SABAH
03.02.2009
Levent Ersöz'ün verdiği yazılı ifadede kendisine iletilen 4 sayfalık darbe sunumunu, o dönemki komutanı Eruygur'a ilettiğini söylediği öğrenildi..
Ergenekon soruşturması kapsamında aranırken, Rusya'dan sahte kimlikle yurda giriş yapmasının ardından yakalanan emekli tuğgeneral Levent Ersöz'ün savcılık atafından alınan iki sayfalık ifadesinde çarpıcı açıklamalarda bulunduğu öğrenildi. İfadesinde gazeteci Nuray Başaran'ın tanıştırdığı Faruk Demir isimli kişinin kendisine getirdiği ve içerisinde kutucuklar içerisine yazılmış kod isimlerin bulunduğu 4 sayfalık bir darbe sunumunu götürdüğü eski Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur'un "Gereğini yaparım" diye teslim aldığını söyleyen Ersöz'ün, darbe planının Ayışığı, Sarıkız, Yakamoz ve Eldiven olup olmadığını ise bilmediğini söylediği belirtildi. İstihbarat Daire Başkanlığı döneminde kendisini ziyarete gelen kişilerin bazılarının ses ve görüntülerini üstlerinin emriyle çektirdiğini öne süren Ersöz'ün ifadesinde şunları söylediği öğrenildi: "Beni ziyaret eden Bedrettin Dalan, Cem Uzan, Kıvanç Değirmenci ve Turgut Altınok ile görüşmemde ses kaydı yaptım. Bazılarının iletmek istedikleri şeyler oluyordu, bu amaçla dinliyorduk."

KIZININ MESAJLARI
Kızı Fulya'nın Şener Eruygur'a 'Babamı arama' yönünde mesajlar çekmesi ve telefon etmesiyle ilgili olarak Ersöz, bunu kızının psikolojik durumun bozuk olmasına bağladı. Kızının kendisinin emekli olmasını hazmedemediğini ve üç kez intihara teşebbüs ettiğini belirten Ersöz, "Eruygur'la eski komutanım olması nedeniyle bayramlarda görüşüyordum. Bana zarar gelmesinden korkmuş olabilir" dedi.