kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Ocak 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Otomobil almak için İngiltere'ye akın ediyorlar

Giriş Saati : 28.01.2009 11:34
Güncelleme : 28.01.2009 22:01
Yeni Haber
İngiliz sterlini yabancı para birimleri karşısında değer kaybederken, dünyanın en pahalı şehirlerinden biri olan Londra en düşük fiyatlarla lüks ürün almak isteyenlerin gözde mekanı haline geldi.

Arapların ev, Almanların otomobil aldığı İngiltere'de Orta Doğu'dan gelen turistler ise otomobil bayii Harrod ile anlaşma yapmaya çalışıyor. İngiliz otomobil bayii Marques İthalat, 21 günlük süreçte 35 Almanın otomobil siparişi verdiğini ifade etti. Şirket müdürü Raj Bedi, "İngiliz sterlininin değerinin çok düşük olmasından dolayı Alman otomobil alıcıları Audi ve Porsche gibi soldan direksiyonlu otomobilleri İngiltere'den alıp Almanya'ya yeniden ihraç etmek için İngiltere'ye akın ediyor" şeklinde konuştu.

Öte yandan Financial Times gazetesinin haberine göre, lüks otomobil bayii HR Owen, yabancılara yapılan otomobil satışlarının son 3 aya göre rekor düzeyde olduğunu belirtirken, İngiltere'deki perakende otomobil satıcıları ise yurtdışından gelen ziyaretçiler tarafından rekor düzeyde satışlar olduğuna dikkat çekti.

Londra'da Ortadoğulu petrol zengini turistlerin harcamaları geçen yıla göre yüzde 93 artarken, Ortadoğulu bu turist grubunun şu anda toplam turist harcamalarının yüzde 45'ini gerçekleştirdiği, başka bir turist grubu olan Çinlilerin harcamalarında bir önceki yıla göre yaşanan artışın yüzde 146 olduğu açıklandı. Financial Times ayrıca, Eylül 2007'de Japon alıcıların istediği ve 3 milyon sterlin değer biçilen evin fiyatının, sterlinin değer kaybetmesi ve Japon Yeni'nin değer kazanması sonucunda yarı yarıya gerilediğini ifade etti. Mısırlı bir alıcı için ise fiyat avantajının yüzde 45 olduğu belirtildi. Londra'nın dünyanın en pahalı şehirlerinden biri olma unvanı, yabancı paraların değerinin artması ve yurtdışından gelen turistlere yapılan satışların ciddi bir şekilde artmasıyla yeniden gözden geçirilmeye başlandı.