kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Büyük resim için tıklayın

Obama'nın bankacılık planı borsaların yönünü değiştirdi

21.01.2009
Yeni Başkan Barack Obama'yı yüzde 4'ün üzerinde düşüşlerle karşılayan ABD borsaları dün yeni ve kapsamlı bir banka kurtarma planı hazırlandığının açıklanmasıyla toparlandı..
ABD'nin çiçeği burnunda başkanı Barrack Obama'nın bankacılık sistemini kurtarmak için yeni bir plan üzerinde çalıştığının açıklanması ile birlikte ABD borsaları toparlandı. ABD'nin 44. Başkanı Barack Obama'nın yemin ederek ggörevine başladığı dün ABD borsaları günü yüzde 4'ün üzerinde düşüşlerle tamamlamıştı. Dow Jones Endeksi tarihinde ilk kez bir başkanı bu kadar büyük düşüşle karşılarken, endeks 8 bin seviyesinin altına gerilemişti. ABD borsaları dün güne yükselişle başladı.

AVRUPA ETKİLENMEDİ
ABD Başkanı Obama'nın Hazine Bakanı adayı Timothy Geithner, hükümetin bankalar için daha kapsamlı bir plan üzerinde çalıştığını duyurdu. Geithner, "Ekonominin yeniden toparlanması için kredi olanaklarını sağlamalıyız. Bunun için daha kapsamlı yeni bir plan üzerinde çalışılıyor. Çok önemli bir program ve çalışması için elimizden geleni yapmalıyız" dedi. ABD'ye Avrupa borsaları eşlik edemedi. Fransa, İtalya ve ingiltere Borsalarında yüzde 1'in üzerinde kayıplar görüldü

İMKB'YE DOPİNG
Obama'nın yeni paketi İMKB'ye doping oldu. ABD Başkanı Obama'nın bankacılık sektörüne yöneli daha kapsamlı bir plan üzerinde çalıştığının açıklanması İMKB'ye doping etkisi yarattı. Gün boyu satıcılı seyreden borsa, son saatte gelen alımlarla günü yükselişle kapattı. Önceki güne göre sadece 22 puan artan İMKB 100 endeksi günü 24.736 seviyesinden kapattı. Oyak Yatırım Araştırma Müdür Yardımcısı Alper Erginol, "ABD ve asya borsalarının negatifte kapatması ile birlikte borsa güne satıcılı başladı. Almanya borsasında başlayan toparlanma ve Obama'nın yeni paketinin verdiği olumlu sinyallerle endekste bir çıkış yaşandı. Bizim bu seviyelerden daha fazla düşmememizi tutan IMF anlaşması beklentisi. Piyasa onun fiyatlandırılmasına odaklandı. Ancak, anlaşmanın seçimlerden sonraya sarkması isteniyor" dedi.