kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hatay'daki ikinci kazıda birşey bulunamadı

AA
Giriş Saati : 16.01.2009 20:23
Güncelleme : 16.01.2009 22:21
Yeni Haber
Hatay'ın Kumlu ilçesi Keli köyü yakınlarında yol kenarına bırakılmış bir roketatar bulunmasının ardından Cürcurum Deresi yakınlarında bulunan Taşer Çırçır Fabrikası karşısında bir arazide başlatılan ikinci kazıda her hangi bir bulguya ulaşılamadı.

1 metre genişliğinde 2 metre uzunluğunda bir kazının yapıldığını fark eden köylüler, durumu jandarma ve polise bildirdi. Bunun üzerine jandarma ve polis, olay yerinde inceleme başlattı. Söz konusu arazide 1 metre genişliğinde 2 metre uzunluğundaki açılan çukur etrafı Kumlu Belediyesi'nden istenen iş makinesiyle arandı. Bir iş makinesi ile yürütülen kazı sonrasında her hangi bir bulguya ulaşılamadı.

Keli Köyü Muhtarı Şahin Sağıroğlu, son dönemlerde yaşanan Ergenekon kazıları üzerine arazisindeki kazıyı görünce durumu yetkilere bildirdiğini açıkladı. Arazisindeki kazılan alanın 1 metre genişliğinde 2 metre uzunluğunda olduğunu aktaran Muhtar Sağıroğlu, "Herkes tetikte bende endişe duydum. Durumu yetkilere bildirdim." dedi.

Keli köyünün güzergâhında olan Reyhanlı-Kırıkhan kara yolunda bir akaryakıt istasyonu önünde, çuvala sarılı 1994 yılına ait roketatar bulunduğunu Hatay Vasi Nusret Miroğlu doğruladı. Roketatarın kimler tarafından bırakıldığını araştırdıklarını ifade eden Miroğlu, güvenlik güçlerinin çok yönlü çalışma başlattıklarını bildirdi.

Bu arada 9 Ocak'ta da yine Hatay'ın Kumlu ilçesi Muharrem köyünde emekli bir öğretmene ait arazide Ergenekon soruşturması kapsamında 2 gün süren kazı çalışması yapılmıştı, ancak herhangi bir bulguya rastlanmadı.