kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Şahin 'büyük abi' mi?

KADİR ERCAN /SİVAS
11.01.2009
Sivas'ta Ermeni cemaati liderine suikast hazırlığı yaparken yakalanan üç kişinin eski özel harekâtçı İbrahim Şahin'le bağlantılı olduğu ve talimat aldığı belirlendi..
Eski Özel Harekât Daire Başkanvekili İbrahim Şahin'in, Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınmasına neden olan sürecin, Sivas polisinin, Ermeni cemaati önderi Minas Durmazgüler'e suikast planlayan grubu takip etmesiyle başladığı ortaya çıktı. Sivas istihbaratı, yaklaşık 2 ay önce, Sivas Ermeni Cemaati lideri Minas Durmazgüler'e suikast hazırlığındaki, Sivas Ülkü Ocağı eski Başkanları Bekir Çelik ve Oğuz Bulut'u takip ederken, İbrahim Şahin'le bağlantılı olduklarını ve talimatları Şahin'den aldıklarını belirledi. Sivas'taki suikast girişiminin, 'Büyük Abisi' olduğu iddia edilen İbrahim Şahin'in telefonları dinlenerek, her hareketi takip edildi. Böylelikle, Sivas'taki ikinci Hrant Dink suikastı gerçekleşmeden önlenirken, hem Sivas'ı, hem de Türkiye'yi derinden sarsması beklenen suikastın, Ergenekon örgütlenmesi tarafından azmettirildiği de belirlenmiş oldu. Sivas Ermeni cemaati liderine suikast hazırlığındayken yakalanan ülkü ocağı eski başkanları Bekir Çelik, Oğuz Bulut ve Ersin Dönenci'nin evlerinde yapılan aramalarda, toplam 2 el bombası, biri Glock, diğeri 14'lü olmak üzere 2 tabanca, 1 kalem tabanca, 5 av tüfeği, çok sayıda mermi ele geçirildi. Minas Durmazgüler'in de, diğer Ergenekon eylemlerinde olduğu gibi, hayalet silah olarak bilinen Glock tabancayla öldürülmek istendiği belirlendi. Ermeni vatandaşlara yönelik düzenlenecek suikastta tetikçilik yapacağı gerekçesiyle gözaltına alınan 28 yaşındaki Ersin D.'de ele geçirilen ruhsatsız Glock marka tabancanın İbrahim Şahin tarafından gönderildiği öne sürüldü. Yapılan soruşturmada, zanlıların sadece Minas Durmazgüler'e değil, Sivas'ın dışındaki büyük şehirlerde Ermenilerle ilgili imza kampanyası düzenleyen Ermeni kökenli bir çok vatandaşa da suikast planladıkları ortaya çıktı. Sivas emniyet müdürlüğünün bu yüzden 2 aydır, bir yandan zanlıları gizlice takip ederken, bir yandan da Emeni vatandaşları koruma altında tuttuğu, böylelikle ikinci bir Hrant Dink suikastını profesyonelce engellediği bildirildi. Operasyonda suikast girişimine yönelik çok sayıda kroki, istihbarat çalışması ve bilgiler ele geçirildi.

KEPENKLERİ İNDİRDİ
Sivas'ta yaşayan Ermenilere yönelik suikast hazırlığındaki 10 zanlının, tabancalar, bombalar, av tüfekleri ve çok sayıda mermiyle gözaltına alınması üzerine, işin ciddiyetini anlayan Minas Durmazgüler'e ait, Sivas'ın en işlek bölgelerinden Kepenek Caddesi'ndeki Güler Kuyumculuk dükkanı ile oğluna tuttuğu gümüşçü dükkanındaki tadilat çalışması ve kardeşine ait askeri üniforma satan mağazanın kepenkleri bir süre indirildi. İddialara göre, Ergenekon'un silahlı grubunun esas hedefi 29 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerdi. Yakalanan zanlılar, Türkiye'nin bu seçimlere kaos ortamında girmesini hedefliyordu. Bu hedef için 3 aşamalı plan hazırlandı. Bu plana göre Ocak ayının sonunda ilk olarak Sivas'ta suikastlar düzenlenecek ve Ermeni vatandaşlar hedef alınacak. Şubat ayının sonunda ise İstanbul'da bir dizi suikast için düğmeye basılacak. Burada ise hedefin aydınlar olduğu tespit edildi. Mart ayında seçimlerin yaklaşması ile Ankara'da çok önemli siyasilerin öldürülmesi planlanıyordu. Polise göre bu suikastlar, baskınlarda ile geçirilen el bombaları ile Ankara'daki kazılardan ele geçirilen silah ve malzemelerle yapılacaktı.