kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Farklı dallarda çiçek açmaktan keyif alıyorum

07.01.2009
* İnsanların kafası sizinle ilgili pek karışık. Karşılarında hem oyuncu, hem şair, hem de müstakbel bir bilim insanı var. Hangi meslek daha baskın?
Evet, farkındayım. Açıkçası çeşitli dallarda çiçek açmak istememin ciddiye alınıp alınmadığını bilmiyorum. Aslında önemsemiyorum da. Bana edebiyat çevresi 'oyuncu ama şiir de yazıyor' diye bakıyor. Sinema çevresinden ise birkaç yönetmen, "Şiirlerinizi çok beğeniyoruz" dedi. Bu iltifat mı, yoksa hakaret mi emin değilim. Kategorize edilemediğimin farkındayım ama farklı dallarda çiçek açmaktan keyif alıyorum.

TARİHİ BİLMELİYİZ
* Peki ya akademisyenlik sizin için ne ifade ediyor?
'Karşılaştırmalı Edebiyat' okudum. En hakim olduğum konu 19. yy Edebiyatı'ydı. Şu anda doktora derslerim bitti. Bu ay tezimi yazmaya başlayacağım. Belli konularda değişik profesörlerle çalışmayı düşünüyorum. İrlanda Edebiyatı'yla ilgili olarak Harvard Üniversitesi'ne gidip ders alacağım.

* Bir bilim insanı olarak hedefiniz nedir?
Uzmanlık alanım gereği insanları tarihin yaşamlarında ne ölçüde önemli olduğunu anlatmak olacak. Çünkü tarih bilinci öylesine olmayan bir toplulumuz ki. Daha dün yaşanan acı günlerin neden kaynaklandığını bile unutup, görmezden gelip, bugün de aynı sancıları yaşamayı sürdürüyoruz...

ŞEVKİM KIRILIYOR
* Birçok filmde rol almanıza rağmen oyuncu olarak kendinizi yeterince anlatamamış gibi bir haliniz var. Öyle mi?
Kendimi en iyi hissettiğim platform elbette oyunculuk. Hayatımın sonuna kadar oyunculuk yapmak istiyorum. Peki bugüne kadar tatmin oldum mu? Hayır! Çünkü bazen hangi mantıkta yazıldığına şaşırdığım senaryoları bile gönderme cüretinde bulunuyorlar. Ayrıca setlerde yaşadıklarım şevkimi kırıyor.