kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Pelin Batu, 'Yağmurdan Sonra' filminde Serhan Yavaş ile başrolleri paylaşıyor.

Gençler artık apolitik yetiştiriliyor

07.01.2009
* İlk kez film çeken yönetmenlerin tercihisiniz. Bu iyi mi yoksa riskli mi?
Bana birçok kişi, ilk kez film çeken yönetmenlerin filminde rol almamın bir büyük kumar olduğunu söyledi. Ben Türkiye'nin en önemli yönetmenleriyle de çalıştım. Açıkçası ben bu olaya dışarıdan bakıldığı gibi 'nereden nereye' mantığıyla bakmıyorum. İlk kez film çeken yönetmenlerle çalışmanın en keyifli yanı, işi imece usulüyle bitirmek. Bu tür filmlerde o kadar kazanımım oldu ki... Şimdi o kazanımları kelimelendirmem mümkün değil. İleride görüşürüz. Sadece ruhumun beslendiğini söyleyebilirim.

GÜNÜ KURTARIYORLAR
* Son filminiz 'Yağmurdan Sonra' 1980 İhtilali'nin sancılarını anlatan bir dönem filmi. O günleri ne kadar iyi biliyorsunuz?
Çekimler öncesinde babamla sık sık bu konuda konuştuk. Tarih okuduğum için olayları da iyi biliyorum. Ama ben asıl, o dönemin insani boyutunu merak ediyordum. O dönemi yaşayanlarla yaptığım sohbetler sonucunda canlandırdığım karakteri oluşturdum. O dönemle bugün arasındaki en önemli farkılık, yeni jenerasyonun inanılmaz ölçüde apolitik olması. Aileler 'Siz bulaşmayın, biz bulaştık da ne oldu?' şeklinde telkinlerde bulunarak çocuklarının apolitik olmasında büyük rol oynadılar. Hal böyle olunca da, ortaya, yaşadığı günü kurtarma derdine düşmüş, bütün planları kısa vadeli olan çevresindeki her şeye duyarsız bir jenerasyon çıktı. Belki de çekememezlikten kaynaklanıyor.

* Siyasete girmeyi düşünüyor musunuz?
Hayır, düşünmüyorum. Siyaset tam zamanlı bir iş. Arada çıkıp Meclis'te konuşayım, bir iki demeçle gövde gösterisi yapayım işi değil. Her şeyden önce Ankara'da yaşamak, insanları hep dinlemek gerekir. Benim geleceğimle ilgili planlarımda bunları yapacak kadar zamanım olmayacak. Bu nedenle siyasete girmeyi düşünmüyorum.
Haberin fotoğrafları