Karnabaharları tuzlu suda haşlayın. Soğuduktan sonra çiçeklerine ayırın. Başka bir tencerede margarini eritin, unu kavurun. Un sararınca yavaş yavaş süt ve tuzu ekleyin. Sosun içine karnabahar çiçeklerini alıp, karıştırın. Sonra yağlanmış fırın tepsisine dökün. Üzerine kaşar peyniri rendesini serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp, sıcak servis yapın.
Malzemeler
*
1 adet orta boykarnabahar
* 150 gr. margarin
* 1 su bardağına yakın un
* 6 su bardağı süt
* 1 su bardağı kaşarpeyniri rendesi
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* Tuz
* * *
Çikolata şöleni Sütü kısık ateşte ısıtın. Portakalı sıcak suda yıkayıp, kabuğunu incecik tıraşlayın. Çikolatayı iri parçalar halinde kırın, kakao, tozşeker, portakal kabuğu ve yumurtalarla birlikte blenderde karıştırın. Isınmış sütü ilave edip, tekrar karıştırın. Çikolatanın tamamen erimesi ve diğer malzemelerin homojen bir hal almasına dikkat edin. Karışımı ısıya dayanıklı 4 kaseye paylaştırıp, içi su dolu bir tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Fırından çıkarıp en az 2-3 saat buzdolabında bekletin.
Malzemeler
* Yarım kg. süt
* 1 adet portakalkabuğu
* 1 paket bitterçikolata
* 3 çorba kaşığıkakao
* 3 adet yumurta
* Yarım su bardağıtozşeker
Yayın tarihi: 6 Ocak 2009, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2009/01/06/gny/korkmazel.html
Tüm hakları saklıdır.