Şu an
3 Ocak 2009 - Cumartesi
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
3 Ocak 2009, Cumartesi
Haberler
Spor
Günaydın
Ekler
Dosyalar
Servisler
Multimedya
Astroloji
Kültür-Sanat
İşte İnsan
Emlak
Çocuk
Yazarlar
Çizerler
Günaydın
Cuma
Cumartesi
Pazar
Emlak
Buzz
Gurme
Yazarlar
Güncel
Yaşama Dair
Sinema
Gurme
Porsiyonlar da fiyatlar da kallavi
Nişantaşı'nda birkaç ay önce açılan Park Hyatt İstanbul Oteli'nin içinde hizmet veren The Prime restoranda, her çeşit ızgara et ve deniz ürünü yiyebilirsiniz... İrlandalı şefin hazırladığı lezzetli yemeklerin porsiyonları kadar fiyatları da kallavi. Genellikle ağzının tadını bilen kişiler, otellerin restoranlarını tercih etmezler, beş yıldızlı otellerin içinde yer alan restoranlara dudak bükerler. Aslında haksız da sayılmazlar. Çünkü çoğu kez bu tür restoranlarda mutfağın kalitesine fazla titizlik gösterilmez. Oysa Türkiye'de, özellikle İstanbul'da beş yıldızlı otellerin yeme içme kültürümüzün gelişmesine yaptıkları katkıları göz ardı edemeyiz. Hilton Oteli'nin 1955'te hizmete girmesiyle, gerek uluslararası mutfakların bu kentte tanınmasında, gerekse kaliteli servis hizmeti sunan personelin yetişmesinde bu oteller çok önemli rol oynadılar. Geçtiğimiz haftalarda İstanbul, yeni bir lüks otele kavuştu; tarihi Maçka Palas artık Hyatt zincirine bağlı bir otele evsahipliği...
En taze Boğaz balıkları
Anadoluhisarı'nda yeni açılan Uskumru balık restoranında, fesleğen soslu levrek, torik lakerdası gibi mezelerin yanı...
Yılbaşı hazırlığı ne kolay!
Yılbaşı gecesini evde geçirecek olan ama o gün çalıştığı için hazırlığını tamamlayamayanların işini çok kolaylaştıran...
Barda öğle yemeği molası
Bebek Bar'da birkaç aydır öğle saatlerinde yemek servisi yapılıyor. Deniz mahsullü makarna 'tagliatelle'nin görüntüsü...
Sindrella'nın sihirli balkabağı
En bilinen çocuk masallarından Sindrella'nın başrol oyuncularından biridir balkabağı... O aynı zamanda eşsiz tadıyla...
İlk Japonlar keşfetti
Beyoğlu'nda hizmet veren Japon lokantası Tokyo, 80 çeşit suşisi, erişteli Udon çorbası, Gyoza mantısı, deniz ürünleri...
Hakiki Napoli pizzası İstanbul'da
Napoli'den çıkıp dünyanın her yerinde şubeler açan Fratelli la Bufala, 89. şubesini Levent'teki Loft'un içinde açtı....
Japon usulü kendin pişir kendin ye
Suşi'nin Türkiye'de bilinen adreslerinden Mori, Balmumcu'da yeni bir şube açtı. Bu şubede mönü zenginleşmiş ve Batılı...
Mardin'in en ünlü restoranı İstanbul'da
Farklı kültürlerin oluşturduğu Mardin mutfağının en ünlü restoranı Cercis Murat Konağı, ilk kez Bostancı'da bir şube...
Evde pişen ekmeğin tadı başka
Elini hamura hiç değdirmeyenleri bile denemeye davet eden Evde Pişen Ekmek kitabında hem makinede hem de fırında...
Çorbanın saati yoktur
Ataşehir'den sonra bu yılın başında şaşkınbakkal'da da bir şubesi açılan Shorba İstanbul'un mönüsünde her gün 20...
Döner, ustalık ister
Maltepe'deki Dönerci Ali Usta'da, ne yazık ki döner dışında diğer bütün yiyecekler başarılı. Dönerin etinin sertliği...
Hint mutfağı denilince akla baharat gelir
Beyoğlu Tünel'de hizmet veren Taj Mahal, ilki Cihangir'de açılan Hint restoranının bir şubesi... Yemeklerindeki...
Boğaz'ın kuytudaki parlak balıkçısı
İstanbul'un trafiğini göze alıp, Kireçburnu'na kadar gidebilirseniz, Kamara balık restoranda palamut yemenin tam...
Sosyetenin yeni acılı mutfağı
Beşiktaş Akaretler'de, W Otel'in içinde bir süre önce açılan Spice Market, acılı ve baharatlı Uzakdoğu yemeklerini...
Çayı karanfilli, limonatası zencefilli
Dereotlu-peynirli kek, üzerine yazı yazdırabileceğiniz kurabiyeler, değişik pastalar... Beşiktaş'ta dört ay önce...
Şubesi de, lezzeti de bol
İstinye Borsa, Borsa restoranlar zincirine Adile Sultan Sarayı ile birlikte yeni katılmı. iki mekândan biri. Mekân,...
Lezzetin İtalyanca adı
Sandviççiden modern bir restorana dönüşen Panino Giusto'nun, İsviçre, Japonya ve İstanbul İstinye Park'ta da birer...
Fransızlar deniz ürünlerimizi tadacak
Mutfak Dostları Derneği ikinci Başkanı Sevim Gökyıldız'ın Fransa'nın güneydoğusunda Annecy Gölü kıyısındaki...
Fransız usulü krepçi
Fransızların ayaküstü uğradıkları creperie'lerde, krepin çok farklı çeşitleri yapılıyor. Bu creperie'lerin bir...
GÜNÜN GELİŞMELERİ
EN ÇOK OKUNANLAR
Huzur denizde değil Sophie'de
Tek başına dünya turunu tamamlayan tek Türk olacaktım. O...
Erkekler etek giyebilir
Eymen Topçuoğlu, erkek stiliyle ilgili istediği bilgilere...
İmkânsızı başaran periler
Metro Group'un Çağda. Kızları projesi, bir kitap ve belgeselle...
Sevgilim gerçekçi ol
Seda Sayan'ın eşi Onur Şan'ın kolu iyileşince beraber normal...
Oğlumu Şahan'dan kıskandım
Komedyen Yavuz Seçkin, TV programında ünlü isimleri Street...
Filmlerde öptüğüm her kadını karımla tanıştırıyorum
O kadar gay'in içinde bir delikanlı gördüler!
31 film zarar 10 film kâr etti
İçimdeki sempatik maçoyu çıkardım
Dırdır yapmasın yeter
Hadise reytingte Tarkan'ı geçti
'Doludizgin Yıllar'a kural
Öpüşme sahnesi korkunçtu!
Yeni filmin adı Obama
Hem sert hem çok romantik
Eleana'nın albümü hazır
Buzda dünyayı dolaşan Bugs Bunny Türkiye'ye geliyor
Diğer adım Drakula
Yazarlar
Prof. Dr. Bengi Semerci
Atilla Dorsay
Alışveriş
Nişantaşı butik avı serüveni
Favori alışveriş semtime iki yeni mağaza açılır da ben gitmez miyim? Bu hafta hepimiz için butik keşfindeydim. ...
Yiyecek defilesi
Favori süpermarketimin mimarisi ve iç tasarımı yenilenmiş. Gözü yoran her şey gitmiş, yiyecekler podyuma çıkmış. ...
Flamenko aşkından doğan ayakkabılar
Suna Akar, hem bir şamenko dansçısı hem de ayakkabı tasarımcısı. Hal böyle olunca, şamenko ayakkabıları tasarlamak onun ...
Cuma
Doğum günü mekânları
Yeni yıl, yeni umutlar, yeni yaşlar ve yeni doğum günleri demek... Bu yıl farklı bir doğum günü kutlaması yapmaya ne ...
Yüreğiniz nereye götürürse
Genç oyuncu Vildan Atasever, "Önemli olan gittiğiniz yerde huzuru bulmaktır," diyor ve İstanbul'u yeniden keşfetmek ...