Soğanı yarım ay şeklinde, sivri biberleri halka halka, domatesi ise küp küp doğrayın. Mantarları da dilimleyin. Sarımsağı doğrayın. Tencereye margarini koyup erittikten sonra hindi etini katın. Kendi suyuyla 5 dakika boyunca kavurun. Soğan, sarımsak ve sivri biberleri ilave edip, 5 dakika daha kavurun. Domatesleri ve temizlenmiş mantarları da ilave edin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp, tencerenin kapağını kapatın ve 15 dakika pişirin. Servis yapacağınız zaman, doğranmış maydanozu serpin.
Malzemeler 8 Kişilik
*
1 adet soğan
* 3 adet sivri biber
* 1 adet domates
* 1 diş sarımsak
* 2 çorba kaşığı margarin
* Yarım kg. kuşbaşı hindi
* 400 gr. mantar
* Tuz
* Karabiber
* Yarım demet maydanoz
* * *
Çikolatalı şato pasta Kek için yumurta ve muzu mikserle çırpın. Çikolata ve tereyağını kısık ateşte eritin. Yumurtalı karışıma katıp, karıştırın. İçine un, süt ve kabartma tozunu ekleyip, çırpın. Yağlanmış ve unlanmış kelepçeli kek kalıbına döküp, 170 derece fırında 40 dakika boyunca pişirin. Krema için yağ hariç tüm malzemeyi çırpın ve ocağa alıp koyulaşıncaya dek pişirin. Ocaktan indirip tereyağını ekleyin ve mikserle 2 dakika çırpıp, soğutun. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Pastanın çapında kesilmiş yağlı kağıda bir şerit halinde yayın ve şeklini bozmadan dondurun. Soğumuş keki 2'ye veya 3'e bölüp, aralarına kremayı sürün. En üste vişneleri dizin ve kalan kremayı sıkıp süsleyin. Çikolatalı yağlı kağıdı pastanın çevresine dolayıp, kağıdı sıyırın. Tekrar dolaba koyup, 20 dakika dondurun.
Malzemeler 6 Kişilik
*
200 gr. vişne
* 200 gr. bitter çikolata
Keki için:* 3 adet yumurta
* 1 adet muz
* 170 gr. bitter çikolata
* 3 çorba kaşığı tereyağı
* 1 su bardağı un
* 1 su bardağı süt
* 1 paket kabartma tozu
Kreması için:* 2 çorba kaşığı tozşeker
* 3 çorba kaşığı mısırnişastası veya un
* 1 adet yumurta
* 2 su bardağı süt
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 3 çorba kaşığı kakao
* 1 paket vanilya
Yayın tarihi: 31 Aralık 2008, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/12/31/gny/korkmazel.html
Tüm hakları saklıdır.