Brokolileri 1-2 dakika haşladıktan sonra soğuk sudan geçirin ve suyunu süzün. İnce şeritler halinde kestiğiniz eti, 2 çorba kaşığı zeytinyağında rengi değişene dek kavurun. Etleri kızardıktan sonra bir tabağa aktarıp, bekletin. Etleri pişirdiğiniz tavanın içine 3 çorba kaşığı soya sosunu, ince ince dilimlenmiş kırmızıbiberi ve kırmızı turpu, dövülmüş sarmısağı ekleyin. Beş dakika soteleyin. Suyunu süzdüğünüz brokolileri, ceviz içini ve küçük parçalar halinde kesilmiş ananası ilave edin. Bir-iki dakika soteleyin. En son etleri ekleyin. Karıştırdıktan sonra servis yapın.
Malzemeler
*
500 gr. yağsız dana bifteği
* 250 gr. brokoli
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 3 çorba kaşığı soya sosu
* 1 adet kırmızıbiber
* 125 gr. kırmızı turp
* 1 diş sarmısak
* 2 çorba kaşığı ceviz içi
* 175 gr. ananas
* * *
Vişneli ekmek tatlısı Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp tencereye alın. Üzerine tozşekeri ekip, suyu ekleyin ve kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp, yarım limon suyunu katın. Soğumaya alın. Ekmekleri dilimleyin. Önlü arkalı kızartın. Yarısını fırın tepsisine dizin. Üzerine yarım su bardağı tozşekerin yarısını serpin. Hazırladığınız kompostonun bir kısmını ayırıp, taneleriyle ekmeklerin üzerine yayın. Kalan ekmekleri vişnelerin üzerine koyun. Tozşeker serpin. Ekmekleri kapatacak biçimde kompostoyu yayın. Tepsiyi ocağa alın. Orta ateşte yavaş yavaş kaynatın. Ekmekler suyunu çekince ocaktan alın. Krem şanti ile süsleyerek servis yapın.
Malzemeler
* 1 kg. dondurulmuş vişne
* 1,5 kg. tozşeker
* Yarım limon
* 4 su bardağı su
* 2 adet ekmekÜzerine:
* Yarım su bardağı tozşeker
* Süslemek için krem şanti
Yayın tarihi: 30 Aralık 2008, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/12/30/gny/korkmazel.html
Tüm hakları saklıdır.