kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Recep Tayyip Erdoğan

'Ölmeden kefen hazırlayan var'

20.12.2008
Başbakan Erdoğan, hükümetin krize önlem almadığı eleştirilerini yanıtlarken "Ölüm sinyalleri vermeyen bir hastaya kefen hazırlayan bir doktor, aile gördünüz mü? Ben de ülkemin doktoruyum" dedi Hükümete kapalı ekonomi tavsiye edenlere, "Olmaz öyle şey, Biz mağara hayatı yaşamayız" diyerek tepki gösteren Erdoğan, yaprak kıpırdayınca devalüasyon olan dönemin geride kaldığını söyledi..
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye felaket senaryoları yakıştıran, üçüncü dünya ülkesi muamelesi yapan, krizden yarar devşirmeye çalışanlar olduğunu söyledi. Erdoğan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, milletin moralini bozarak hiç kimsenin bir yere varamayacağını vurguladı.

'ÜLKEMİN DOKTORUYUM'
Türkiye'nin 6 yıl öncesiyle kıyaslanamayacak kadar iyi durumda bulunduğunu ifade eden Erdoğan, sağda solda, rasgele mikrofon uzatıldığı zaman eleştirel, hakaretamiz, psikolojik noktada, insanın psikolojisini bozacak açıklamalar yapmanın doğru olmadığını kaydetti. Başbakan Erdoğan şöyle devam etti: "Henüz ölüm sinyalleri vermeyen bir hastaya, siz kalkar da ölümü hatırlatan bir doktor veyahut da kefenini hazırlayan bir doktor, aile gördünüz mü, duydunuz mu? Bu tür şeyler yapılıyor. Ayıptır. Olmaz böyle şey. Bir doktor, hastanın durumu ne kadar kötü olursa olsun, gelip de ona orada 'Durumun çok kötü, gidiyorsun, hazırlıklarını yap...' Böyle bir tedavi yok. Olmaz böyle bir şey. Ne yazık ki bunlar yapılıyor. Biz bunları istemiyoruz. O yine gelir, onu psikolojik olarak tedavi etmenin, doktorlukta önemli bir adım olduğunu bilir ve yakınlarına da 'Sakın ha, böyle şeyler söylemeyin' der. Ben de bunu söylemek zorundayım çünkü ben de ülkemin doktoru ve sorumluluk üstlenen bir Başbakanıyım."

'SU ALIRSA BERABER BATARIZ'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, Cumhurbaşkanı Gül gibi gemi örneğini vererek, "Eğer bu gemi su alır, Allah göstermesin bir batarsa, hep beraber batarız. Ama böyle ne bir sinyal var ne bir durum var" dedi. Oluşan sinerji, istikrar ve güven ortamının bozulmasına izin vermeyeceklerini ifade eden Erdoğan, "Türkiye ne ölçekte olursa olsun tüm krizleri aşacak, hatta bu krizleri fırsata dönüştürecek sağlıklı bir yapıya kavuşmuştur. Ve yoluna da kararlılıkla devam edecektir" diye konuştu.