kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Emlak Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
MEVLANA, LİDERLERİ BULUŞTURDU... Anma töreni sırasında Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay eski ve yeni genel başkanlarının arasına oturdu. CHP lideri Baykal ile Başbakan Erdoğan'ın tokalaştıkları ancak birbirlerine karşı soğuk davrandıkları dikkatlerden kaçmadı.

Baykal: Bizdeki İslamiyet'le Ladin değil, Mevlana yetişti

Bülent AYDEMİR / KONYA
18.12.2008
Mevlana Anma Töreni, gergin siyaseti yumuşattı. Başbakan ile CHP lideri Baykal İslamiyetin şiddetle özdeşleştirilemeyeceği konusunda benzer açıklamalar yaptı..
Meclis'teki bütçe görüşmeleri sırasında birbirlerini sert şekilde eleştiren Başbakan Tayyip Erdoğan ile ana muhalefet partisi lideri Deniz Baykal, Konya'da yapılan Mevlana anma töreninde bir araya geldi. Erdoğan ve Baykal, Mevlana'nın öğretileri, İslamiyet'in terörle bağdaştırılmak istenmesine karşı benzer mesajlar verdi.

"İSLAM BARIŞ DİNİ"
Başbakan Erdoğan, "Mevlana'nın dile getirdiği görüşler kaynağını barış dini olan İslam'dan almaktadır. Bugün İslam'ı terörle, şiddetle özdeşleştirmeye yeltenenler yüzyıllardır bu topraklarda dile getirilenleri görmezden gelemezler" derken Baykal, "İslamiyeti şiddetle, terörle karalamak isteyenler, karşılarında en sağlam dayanak olarak Mevlana'nın öğretilerini bulurlar. Bizdeki İslamiyet, Usame bin Ladinleri değil, Mevlana'yı, Hacı Bektaş-ı Velileri yetiştiren bir anlayış olmuştur" mesajı verdi. Hz. Mevlana'nın 735'inci Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Töreni'ne, Dubai Emiri Şeyh Maktum'un oğlu Veliaht Prens Macid Bin Muhammed bin Raşid el Maktum da katıldı.