kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Emlak Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Fazla kavurma tüketmek tansiyonunuzu yükseltir!

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
07.12.2008
* Bayramda kalp, diyabet ve hipertansiyon hastaları nelere dikkat etmeli?
Kurban Bayramı'nda günlük protein alımı çok arttığı için dikkatli olmak gerekir. Proteinler, doymuş yağ oranları fazla olduğu için, yüksek kolesterolü ve kalp hastalığı olanların vücutlarına ekstra yük getirir. Hipertansiyonu olan hastalarda kavurmalarla birlikte fazla yağ ve tuz tüketimi kan basıncını çok daha fazla artırır. Bunun sonucunda hipertansif krizler, beyin kanamaları ve kalp krizi gibi istenmeyen klinik durumlar oluşabilir. Gut hastalarında ise fazla protein alımı, ürik asit birikimine ve buna bağlı gut ataklarına neden olur. Bu üç gruptaki hastaların tükettikleri et miktarını kısıtlı tutmaları gereklidir. Diyabet hastaları ise eğer tansiyon ve yüksek kolesterol problemleri yoksa, daha ılımlı et tüketebilirler. Diyabet hastalarının özellikle pilav, makarna, börek, kurabiye ve ekmek gibi karbonhidratlar konusunda dikkatli olmaları gerekir.