kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Aralık 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Denizden sağ olarak çıkarılan mülteciler Ayvalık Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Burada mültecilere giysi ve yiyecek verildi. Yaşları 20 ile 40 arasında değişen mültecilerden 14’ünün Filistinli, 8’inin Burma (Myanmar) uyruklu olduğu öğrenildi.

'Bizi Türk askeri kurtardı'

Nilgün KAYA
06.12.2008
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinden Yunanistan'ın Midilli adasına yasadışı yollarla geçmek isterken, botlarının batması sonucu 27 mülteciden biri kadın 5'i boğularak hayatını kaybetti. 22 mülteci Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı botlar tarafından kurtarıldı. İki ayrı botla yol çıkan Filistinli ve Burmalı mülteciler Yunan askerleri tarafından Midilli'de aynı bota bindirildiklerini ve botlarının mermi ile patlatılarak ölüme terk edildiklerini öne sürdü. Filistinli bir mülteci, "Ege kıyısından lastik botla denize açıldık. Yunan askeri bizi Midilli'de yakaladı. Burmalı bir grubu bizim botumuza bindirdi. Kaptanımızı aldı, bizi açık denize çekti, silahla botumuzu patlattı, dönüp gitti. Hepimiz denize düştük. 9 saat denizde kaldık. Umudumuzu yitirdiğimiz anda Türk askeri bizi kurtardı" dedi.

MİDİLLİ'DE YAKALANDILAR
Öte yandan İzmir'in Dikili ilçesine bağlı Bademli köyünden, yabancı uyruklu dört mülteciyi yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na götüren iki Türk'ün, Yunan güvenlik güçleri tarafından yakalanarak, gözaltına alındığı ileri sürüldü. S.E. ve E.S'nin, mültecileri kıyıya çıkardıkları sırada yakalandıkları belirtildi.