kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bayramda meyve ve sebzeyi ucuz tüketeceğiz

Giriş Saati : 06.12.2008 11:15
Güncelleme : 06.12.2008 13:45
Yeni Haber
Kurban Bayramı nedeniyle meyve ve sebzeye talebin artmasına rağmen, yaşanan ürün bolluğu nedeniyle düşük fiyatlar tüketiciyi sevindiriyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi Hal Müdürü Mustafa Berktaş, her yıl Kurban Bayramı öncesinde iç piyasada yaşanan talep artışının ürünlere zam olarak yansıdığını, ancak bu bayram öncesi fiyatlarda zam yerine düşüşler olduğunu söyledi. Halde genellikle sera ürünlerinin satıldığını belirten Berktaş, Kurban Bayramı nedeniyle de özellikle salata yapımında kullanılan sebzelere talebin fazla olduğunu kaydetti.

Geçen yıla göre özellikle domates ve limon fiyatlarında önemli oranda düşüş olduğunu ifade eden Berktaş, ''Bu yıl tüm meyve ve sebzelerde ürün bolluğu yaşanıyor. Bu da, bazı ürünlerde fiyatları düşürürken, bayram öncesi zamları da önlüyor. Kurban Bayramında çokça tüketilen domates geçen yıl 1 YTL'den satılırken, bu yıl 30-40 YKr'ye kadar düştü. Yine geçen yıl 75 YKr ile 1 YTL'ye kadar çıkan limon, bu yıl 25-30 YKr'den satılıyor'' şeklinde konuştu.

Berktaş, narenciye ürünlerinin genel olarak 25-30 YKr'den alıcı bulduğu halde, marulun 40, salatalığın 70-75, soğanın 25-30, turpun ise 15-20 YKr arasında satıldığını bildirdi. Berktaş, bayram nedeniyle araç trafiğinin arttığı halden, genellikle Güney ve Güney Doğu illerine sevkıyatın yapıldığını da belirtti.

''BAYRAM SOFRALARI UCUZA DONATILACAK''

Mersin Hal Müdürü Atilla Gümüşoğlu da, her Kurban Bayramı öncesi fiyatlarda yaşanan suni yükselişin bu bayram gerçekleşmediğini belirterek, ''Vatandaşlar bayram sofralarını ucuza donatacak'' dedi.

Çok fazla ihracat olmaması ve ürün bolluğu nedeniyle fiyatların düşük seyrettiğini ifade eden Gümüşoğlu, 4 kişilik bir ailenin 10 YTL'lik harcama ile bayram meyve sebze ihtiyacını karşılayabileceğini kaydetti.
Gümüşoğlu, Mersin halinde, domatesin 50, marulun 30, turpun 30, mandalina 40, portakalın 40, havucun 70 YKr'den satıldığını bildirdi.

(AA)