kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Antalya'da yazdan kalma günler

Giriş Saati : 06.12.2008 16:50
Güncelleme : 06.12.2008 22:31
Yeni Haber
Antalya'nın Manavgat ilçesinde hava sıcaklığı 26 dereceyi bulunca turistler Side Antik Kent'te doğa yürüyüşüne çıktı.

Güneşin yüzünü göstermesiyle birlikte dünyaca ünlü turizm beldesine tatile gelen turistler, Side Plajı kumsalında yürüyüş yaptı. Bazı turistler kumsalda güneşlenirken, kimileri de Apollon ve Men Tapınağı önündeki taşlara oturarak dinlendi. Antalya'ya gelen Orta ve Kuzey Avrupalı turistleri haftanın 4 günü Side Antik Kent'te doğa yürüyüşüne çıkardıklarını belirten Bastıyalı Turizm Seyahat Acentesi Turist Rehberi Mehmet Reşat Akın, doğa yürüyüşlerinin Kurban Bayramı'nda da devam edeceğini söyledi. 2007 yılında bahar ve güz döneminde 80 bin turisti Side'de eko ve doğa yürüyüşüne çıkardıklarını belirten Akın, 31 Aralık 2008 tarihi itibariyle bu rakamın 100 bin olmasını beklediklerini söyledi.

Akın, "Orta Avrupalı ve İskandinav ülke turistleri güneşli havada Side'de doğa yürüyüşüne çıkmayı çok seviyor. Deniz kenarında başlayan yürüyüş turu Apollon Tapınağı önünde dinlenmeyle son buluyor. Güz döneminde plaj yürüyüşlerini genelde yaşlı turistler tercih ediyor. Dünyada en güzel arkeolojik doğal yürüyüş alanları Çek Cumhuriyeti Prag, İtalya Roma ve Türkiye'de (Side) var." diye konuştu.

Haftanın 5 günü otellerine gelen turistlerle günlük 2 saat doğa yürüyüşü yaptıklarını belirten Sueno Hotel Doğa Yürüyüşü Organizatörü Erdal Yurdakul, sabah 10.00-12.00 saatleri arası yaptıkları gezilerde her yaştan katılımcının olduğunu söyledi. Güz dönemi yürüyüşlerinin büyük çoğunluğunu 50 yaş üstü Alman ve İskandinav ülke turistlerinin oluşturduğunu belirten Yurdakul, bayramda hava yağışlı olmazsa tarihi şehirde spor yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Alman emekli hemşire Petra Bacidenbrüctes, 11 yıldır Side Antik Kent'te arkeoloji ve doğa yürüyüşü turlarına katılmak için 45 gün tatil yaptığını ifade etti.

(CİHAN)