kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Aralık 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Resmi internet sitesinde, gündemdeki olaylara ilişkin yazılar kaleme alan Sezen Aksu’ya göre; dünyanın geleceği çocukların elinde!

Barış dolu kocaman bir dünya yaratın!

ESİN ÖVET - MAGAZİN
03.12.2008
Resmi internet sitesinde 'Hayatın Kocamanı Güzeldir' adlı bir yazı kaleme alan Sezen Aksu, çocuklara seslendi: Herkesin mutlu olduğu kocaman bir dünya yaratın!..
Yeni albümünün hazırlıkları nedeniyle, beş aydır 'www.sezenaksu. com.tr' adlı resmi internet sitesinde kaleme aldığı yazılarına ara veren ünlü sanatçı Sezen Aksu, iki ayrı yazı yazarak bu açığı kapattı. Minik Serçe, 'Hayatın Kocamanı Güzeldir' ve 'Ümit Etmek, Eli Taşın Altına Koymak Lazım' adlı yazılarında; insan ayrımı yapmadan yaşamanın güzelliğini ve şiddeti yok etmek için yapılması gerekenleri anlattı.

SEZEN AKSU FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

KİTABIN TADINI ÇIKARIN
'Hayatın Kocamanı Güzeldir' adlı yazısına, 'Küçük bedenlerinize rağmen her şeyi değiştirebilecek bir güçle dünyaya geldiğinizi biliyor musunuz?' diye çocuklara seslenerek başlayan ünlü sanatçı, şöyle devam etti: "Çocuk olmanın gücünü keşke çocukken bilebilse insan... Bir an önce büyümeye özenmeyin. Tadını çıkarın arkadaşlarınızın, oyunların, özellikle de kitaplarınızın... Bilmediğimiz bir dünyanın kapılarını açar kitaplar bize. Başka insanları tanırız, başka çocukları, başka ülkeleri, hayvanları, doğayı, evreni... Ne kadar çok bilirsek ve ne kadar çok hayal kurarsak, bizimle beraber hayatlarımız da o kadar büyür." Sezen Aksu yazısında, insan hayatının büyük olmasının ne anlama geldiğini ise şu cümlelerle açıkladı:

HAYATINIZI BÜYÜTÜN

"Kocaman bir hayatımız olduğunda başka dilde konuşan, başka dinden olan, başka türlü düşünen, bizimkinden farklı bir ailesi olan birini anlayabiliriz. Biliriz ki o da bizim gibi bir insan... İşte o zaman herkesi sevebiliriz. Bunları öğrenerek büyürse insan, her şeyi değiştirebilir. Dünyadaki insanlar, barış içinde yaşayabilir. Bütün çocukların herkesin mutlu olduğu kocaman bir dünya yaratabilme gücü vardır. Lütfen çocuklar, hayatınızı farklı farklı insanlar ve fikirlerle büyütün."