Düğün telaşı teslim etmeyi unutturmuş
Veli SARIBOĞA-Erhan DOĞAN-SABAH
03.12.2008
Ergenekon'un tutuklu sanığı emekli binbaşı Emek, annesinin evinden çıkan bomba ve silahları, düğün telaşı nedeniyle teslim etmeyi unuttuğunu söyledi..
Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Kampusu'nda İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen davanın 23. duruşması dün yapıldı. Dü- Eskişehir'de annesine ait evde 11 kilogram plastik patlayıcı, 1 adet Kanas, 1 adet Kalaşnikof ve çeşitli malzemeler ele geçirilen Fikret Emek sorgulandı. Emek, bunları Doğu ve Kuzey Irak'taki operasyonlarda ele geçirdiğini, yine Doğu'da yapılan operasyonlarda kullandığını, herhangi bir örgütle ilgisinin olmadığını ve kimseye vermediğini ileri sürdü. Güneydoğu'da 1991-1993 yıllarında görev yaptığını, birliğinde Kanas ve Kalaşnikof marka silah bulunmadığını söyleyen Emek, şöyle devam etti: "Birliğim şehit veriyordu. Terör örgütüne yönelik operasyonlarda ele geçirilen bu tür silahları kullanmak amacıyla alıyorduk. Kalaşnikof ve birkaç el bombasını kendi makam aracıma güvenliğim için aldım. Özel Kuvvetler Komutanlığı'na atandıktan sonra Eskişehir'deki anneme ait eve götürdüm. Güneydoğu'da katıldığım operasyonlara buradan da 3-5 el bombası götürüyordum. 1995 yılında Cudi'deki bir operasyonda vuruldum. Uzun bir tedavi dönemi geçirdim. Aldığım ağır ilaçlar nedeniyle unutkanlık da yaşıyordum. Bekardım bu dönemde evlendim. Silah ve mühimmatları teslim etmek aklıma geldi. Ancak bu sürede patlayıcıları vasıflarını kaybettiğini, malzemelerin hatıraları olduğunu düşünerek teslim etmedim." Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde çapraz sorgusu yapılan Fikret Emek, önce Cumhuriyet savcıları Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın'ın sorularını yanıtladı. Daha sonra, müdahil Şebnem Korur Fincancı'nın avukatı Özkan Yücel'in, "TSK'nın bombaları alabilmeniz için bir düzenlemesi var mı?" şeklindeki sorusuna Emek, "Hayır" yanıtını verdi. Bu sırada söz alan emekli Yüzbaşı Mehmet Zekeriya Öztürk'ün avukatı Yaşar Ağsu'nun, "Bu dava, TSK'nın işlerinin deşifre edilmesi davası değildir. Bir terör örgütü davasıdır. Bu soruları mahkeme re'sen engellemelidir" demesi üzerine Başkan Şengün, "Mahkeme itiraz olmadan bir şey yapmaz" ifadesini kullandı.
'TSK GANİMET TOPLAMAZ'
Daha sonra sorularını yöneltmeye devam eden Yücel'e Başkan Köksal Şengün, "TSK'nın kendine özgü kuralları vardır. TSK ganimet toplamaz. Alan kişinin kendi hatası, kendi suçudur. TSK'nın değil" dedi. Bu sırada oturduğu yerden sorulara tepki gösteren tutuklu sanık Aydın Yüksek, Mahkeme Heyeti Başkanı Şengün tarafından salondan dışarı çıkarıldı. Mahkeme duruşma sonunda MİT tarafından hazırlanan ve liderler zirvesine sunulan Susurluk raporunun istenmesine karar verdi.
Yayın tarihi: 3 Aralık 2008, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/12/03//haber,846784B48A524388810BD56BFB73EA75.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2008, TURKUVAZ GAZETE DERGİ BASIM A.Ş.