İLİŞKİLİ HABERLER
Aynı değil, fetanın ruhu yok
Aynı değil, fetanın ruhu yok
Semih Somer..
"Bana göre beyaz peynir ve feta aynı değiller. Her şeyden önce mayaları farklı. Beyaz peynir hâlâ fabrikasyonlaşmaya geçmedi. Elle, usta işi olarak yapılıyor. Feta ise daha taze bir peynir. Beyaz peyniri eski maya ile yaparsanız altı ile sekiz ay arasında buzhanede dinlendirmeniz gerekir. Beyaz peynir klasik olarak koyun ve keçi sütünden yapılır. Ama artık koku yapıyor diye, inek sütü de kullanmaya başladılar. Kötü, beklemeyen bir beyaz peynir iki-üç ay sonra acımaya başlar. Feta da aynı şekilde. Onun için sanayi peyniri diyebiliriz. Görüntü olarak da beyaz peynire benzemiyor. Deliği falan da yok. O daha çok kaşar peynir gibi, özelliği olmayan bir peynir. Beyaz peynirin 'feta' adı altında tüm dünyaya satılması, Yunanlıların iyi politika anlayışlarından kaynaklanıyor. Gerçek beyaz peynir ustalık ister, peynir üreticileri bu işin üzerine gitmeli ve kolaya kaçmamalı."
Yayın tarihi: 30 Kasım 2008, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/11/30/pz/haber,E14A91E1FD0A442CA3F1696D2A9DCDD2.html
Tüm hakları saklıdır.