kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Deniz Erda Ebru Keser Erda

Sektörün mor ineği olmak için Mavi'de yöneticiliği bıraktı

SİNAN ÖZEDİNCİK
SİNAN ÖZEDİNCİK
30.11.2008
Mavi Jeans'in eski Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Deniz Erda, restoran işletmeciliğine yaratıcılığı ile fark getirmeyi hedefliyor..
17 yıl dünya çapında bir marka olan Mavi Jeans'te çalışan, son olarak şirketin satış ve pazarlamadan sorumlu genel müdür yardımcılığı görevini yürüten, emrinde binlerce çalışanı olan Deniz Erda, bir gece istifa etmeye karar verdi, sabah da bu kararını uyguladı. Konumu gereği yıllarca çok stresli bir iş yaptığını söyleyen Deniz Erda, "Stres atmak ve artık kendi işimi kurmak istiyorum" deyip Mavi Jeans'ten ekim ayında ayrıldı. Şimdi eşinin restoranında bir yandan yemek yapmayı öğreniyor ve bir yandan da restoranın yöneticiliğini yapıyor.

İŞE PAKET TAŞIYARAK BAŞLADI
Deniz Erda'nın ilginç ve başarılı bir geçmişi var. İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü'nde okudu. Çalışma hayatına ortaokul yıllarında başladı. Mavi Giyim daha ortada yokken, Mercan'da "Güven Giyim" adlı mağazada, Kapalıçarşı-Mahmutpaşa arasında paket taşıyarak işe başladı. O günleri "Ellerim patlardı. Bize paketi verirlerdi. Mahmutpaşa'ya sırtımızda mal taşırdık. İşin en alt kısmından başladım" sözleriyle anlatan Erda, üniversite öğrencisiyken de Mavi mağasında çalışmaya başladı.

YENİ BİR YOL
1991 yılında Albert Levaton mağaza koordinatörü oldu; Deniz Erda'yı da yardımcılığına getirdiler. 1994'ten sonra merkeze toptan satışa geçti. 1996 yılında ise Mavi, Türkiye'nin en çok satan perakende mağazası oldu. Toptan satıştan bir süre sonra perakendeyi de Deniz Erda'ya bağladılar. 2002 yılında da satış ve pazarlamadan sorumlu genel müdür yardımcısı oldu. 6 yıl başarıyla yürüttüğü görevinden sıkılan ve kendine yeni bir yol çizmek isteyen Deniz Erda ile profesyonel yöneticiliği bırakıp eşinin restoranında işe başlama hikayesini konuştuk.