Milföyleri oda sıcaklığında bekletip, iyice yumuşamalarını sağlayın. İkiye böldüğünüz çilekleri milföy hamurlarının içlerine koyup, üçgen şeklinde kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürüp fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Servis tabağına aldıktan sonra, pudra şekeri serperek servis yapın.
Malzemeler
* 10 adet milföy hamuru
* 250 gr. dondurulmuş çilek
* 1 adet yumurtanınsarısı
* 2 çorba kaşığı pudraşekeri
* * *
Şehriyeli kereviz çorbası Tereyağını eritip, unu rengi dönene kadar kavurun. Suyu ekleyip, kaynamaya başlayınca rendelenmiş kerevizleri ilave edin. Kerevizler yumuşayınca şehriyeyi ve tuzunu ekleyin. 10 dakika daha pişirdikten sonra, ocaktan alın. Üzeri için zeytinyağını kızdırıp, sarımsakları ve küp şeklinde doğranmış kırmızıbiberi 1-2 dakika sote edin. Sirke ve tuzu da ekleyip şöyle bir karıştırdıktan sonra, ocaktan alın. Çorbayı servis tabaklarına paylaştırıp, üzerine biberli sosu ilave edin. Üzerini kıyılmış kereviz yaprakları ile süsledikten sonra servis yapın. Not: Çorbayı pişirirken, kerevizler yumuşayınca şehriyeyi ilave etmeden hemen önce blendırdan geçirebilirsiniz.
Malzemeler * 2 çorba kaşığı tereyağı
* 3 çorba kaşığı un
* 5 su bardağı soğuk su
* 3 adet kereviz
* 3-4 çorba kaşığı tel şehriye, tuz Üzeri için:
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 diş sarımsak l1 kırmızıbiber
* 1 çorba kaşığı sirke
* 2-3 dal kereviz yaprağı, tuz
Yayın tarihi: 26 Kasım 2008, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/11/26/gny/korkmazel.html
Tüm hakları saklıdır.