kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Tuncay Güney ile ilgili görüşme kaseti savcılıktan istenecek

Giriş Saati : 25.11.2008 20:56
Güncelleme : 25.11.2008 23:46
Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Tuncay Güney ile ilgili görüşme kaseti savcılıktan istenecek
''Ergenekon'' davasının bugünkü duruşmasında, Tuncay Güney ile ilgili görüşme kasetinin Fatih Cumhuriyet Başsavcılığından istenmesine karar verildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki duruşma salonunda görülen davanın bugün 19'uncusu yapılan duruşmasında, verilen aranın ardından Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, ara kararları açıkladı.

Buna göre, sanık Erol Ölmez'in talebini kabul ederek, dilekçesinde belirttiği telefon numaraları arasında, 2007 ile 2008'in Ocak ayları arasında yapılan telefon görüşme dökümlerinin ilgili yerden istenmesini, dosyada beyanı bulunan gazeteci Şamil Tayyar'a ait ifade örneğinin de sanık Mehmet Zekeriya Öztürk'e verilmesini kararlaştırılan Mahkeme Heyeti, sanık Ali Kutlu'ya avukat tayini için de yeniden baroya yazı yazılmasına hükmetti.

Heyet, sanıklardan Halil Behiç Gürcihan'ın talebini de kabul ederek, bu kişinin herhangi bir resmi kurumda çalışıp çalışmadığının, MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü, Genelkurmay Başkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığından sorulmasına karar verdi.

Gürcihan'ın savunması da eklenerek, Genelkurmay Başkanlığına yazı yazılmasına hükmeden Heyet, sanık tarafından bu kuruma herhangi bir konuda rapor sunulup sunulmadığının sorulmasını da karara bağladı.

Heyet, sanık Erkut Ersoy'un dilekçesinde belirttiği, kendisine ait cep telefonu ile 1 Ocak-30 Aralık 2007 tarihleri arasındaki tüm görüşme dökümlerinin baz istasyonlarını da gösterir şekilde ilgili kurumdan istenilmesine ve verilecek cevabın excel ortamında hazırlanmasına karar vererek, bu dökümler geldikten sonra sanığın 25 Kasım 2008 tarihli dilekçesinde belirttiği diğer telefon numaralarıyla karşılaştırma yapılmasını da kararlaştırdı.

Sanık Kemal Kerinçsiz'in taleplerini de kabul eden Mahkeme Heyeti, beyanlarda ismi geçen Tuncay Güney ile ilgili yapılan soruşturmanın hangi suç veya suçlardan yürütüldüğü ve hakkında ne gibi yasal işlemlerin uygulandığının İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından sorulmasına karar verdi.

Heyet, sanık Hayati Özcan'ın avukatının yazılı talebini de kısmen kabul ederek, 21 Haziran 2007'de MİT tarafından gönderilen 2 adet CD ile ilgili olarak İşçi Partisi hakkında herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığı, bu CD'lerle ilgili başka bir soruşturma ya da araştırma olup olmadığının Genelkurmay Başkanlığından sorulmasına, ayrıca Genelkurmay Başkanlığına gönderilen 2 adet CD'nin de başka bir kuruma gönderilip gönderilmediği ve bu CD'lerle ilgili herhangi bir araştırma yapılıp yapılmadığının MİT Müsteşarlığından sorulmasına hükmetti.

TUNCAY GÜNEY İLE İLGİLİ EVRAKIN TESPİTİ İSTENDİ

Fatih Cumhuriyet Başsavcılığına yazı yazılarak, ifade ve beyanlarda ismi geçen Tuncay Güney ile ilgili evrakın tespitini isteyen Heyet, bu kişiye ait olduğu bildirilen ve başsavcılık emanetinde olduğu anlaşılan görüşme VHS kasetinin bir örneğinin dijital ortamda çıkartılarak, mühürlü zarf içinde mahkemeye gönderilmesinin istenmesine karar verdi.

Mahkeme Heyeti, sanıklardan başka suçtan tutuklu Semih Tufan Gülaltay ile ayrı suçtan hükümlü Sedat Peker'in duruşmada hazır bulundurulması konusunda ilgili birime yazı yazılmasını da karara bağladı.
Dosya kapsamı, sevk maddeleri, sanıkların atılı suçu işledikleri hususunda kuvvetli şüphe sebeplerinin varlığının devam etmekte oluşu ve atılı suçun ''Tutuklama nedenleri'' başlığını taşıyan CMK'nın 100/3. maddesinde sayılan suçlardan olmasını dikkate alarak, bu aşamada tutuklu sanıkların mevcut hallerinin sürdürülmesine karar veren Heyet, duruşmayı oy birliğiyle 27 Kasım Perşembe günü saat 09.30 bıraktı.