Hindi etini haşlayın. Fırın kabını yağlayın. Eti ince ince parçalayın ve bir kaba alın. Ispanakların yapraklarını temizleyin. Soğanı yemeklik doğrayın. Margarinde ıspanakla beraber kavurun. Tuz, karabiber ve pulbiber ilave edin. Hindilerin üzerine ıspanağı yayın. Ayrı bir kapta margarini eritin. Un ilave edin. Hafifçe kavurun. Üzerine soğuk süt ekleyin. Muhallebi kıvamına gelene dek karıştırarak pişirin. Sonra ocaktan alın. Rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını sosa ekleyin. Ispanakların üzerine hazırladığınız sosu yayın. En üste artan kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzeri iyice kızarana dek pişirin.
Malzemeler 4 Kişilik
*
4 adet hindi göğsü
* Margarin
* 1 kg. ıspanak
* 1 adet soğan
* 1 çorba kaşığı un
* 1 su bardağı süt
* 1 su bardağı rendelenmişkaşar peyniril Karabiber, pulbiber, tuz
* * *
Pratik kol böreği
Doğranmış soğanları zeytinyağının yarısıyla kavurun. Üzerine kıyılmış ıspanağı ilave edip, soteleyin. Ispanak suyunu çekince, altını kapatıp peynir, tuz, karabiber ve kırmızıbiber ekleyin. Bir adet yufkayı düz bir zemine serin. Fırçayla üzerine kalan zeytinyağından sürün. İkinci yufkayı yağlanmış yufkanın üzerine koyun. Yufkayı ortadan artı şeklinde dörde bölün. Elde ettiğiniz parçaların geniş tarafına ıspanaklı harçtan koyun. Kenarlarını toplayarak, dikdörtgen olacak şekilde sarın. Börekleri yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirip servis yapın.
Malzemeler 4 Kişilik
* Yarım kg. ıspanak
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 2 adet orta boy soğan
* 200 gr. beyaz peynir
* Tuz, karabiber, kırmızıbiber
* 6 adet yufka
Yayın tarihi: 21 Kasım 2008, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/11/21/gny/korkmazel.html
Tüm hakları saklıdır.