kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Kasım 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
DERDİ CEZA DEĞİL BORÇ... Tutuklanan Özkan Zengin polislere, "Ceza önemli değil. 650 YTL kredi kartı borcum var. Nasıl öderim" dedi.

Kuyucu katil: Yakalanmasaydım daha öldürecektim

Rıdvan TEZEL - Gülcan DEMİRCİ
21.11.2008
İstanbul Kartal'da 2 ayda 4 kişiyi öldürüp cesetlerini ağaçlık bir alanda kuyuya atan seri katil, polisteki ifadesinde "Erkeklerden nefret ediyorum" dedi. Cinayetlerin ortaya çıkması üzerine seri katillerin genelinde görülen 'sakinleşme' dönemine girdiği ortaya çıkan hamur ustası seri katil' Özkan Zengin, 28 Mayıs'ta pizza ustası Mehmet Naci Zeyrek'i, 27 Haziran'da pastane çalışanı Ercan Coşkun'u, 19 Temmuz'da inşaat işçisi Yaşar Mızrak'ı, 28 Temmuz'da ise öğretmen Enes Arıcı'yı boğazlarını keserek öldürdü.

ÇOK SOĞUKKANLI
Polisteki ifadesinde tüm cinayetleri soğukkanlılıkla itiraf ederek anlatan Zengin, Kartal Petrol Ofisi Mahallesi'nde anne ve yeğeniyle yaşıyor. Kibar ve zayıf görünümlü kişileri hedef alan Zengin'in ifadesinde, "Erkeklerden nefret ediyorum. İlk cinayetin ardından adam öldürmek alışkanlık oldu. Onlardan nefret ettim, nefretim öldürme hissiyle birleşince öldürdüm. Cinayetler gazetelerde haber olunca öldürmeye ara verdim. Yakalanmasaydım içimdeki nefret nedeniyle öldürmeye devam edecektim" diye konuştuğu öğrenildi.

SERİ KATİL ÖZELLİĞİ
Türkiye'nin 12'nci seri katili Özkan Zengin, araştırmalyara göre Türkiye'deki diğer 'seri katil' özelliklerinin tümünü taşıyor. Dış görünüşüyle 'güven' verici bir izlenim bırakıyor. Çoğunluktakiler gibi beyaz tenli. Seri katiller 'sır' vermiyor, alkol ya da madde bağımlısı oluyor. Zengin, uçucu madde bağımlısı. Kurbanlarını akıllarında tutmak için mutlaka bir eşyasını alıyor. Zengin de paralarını aldı. Adam öldürdüklerinin bilincindeler. Hepsinde cinsel davranış bozukluğu var ve heteroseksüeller. Aşağılık duygusuna sahipler, beyaz tenliler. Ve hepsinin problemli bir geçmişi var.