kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Tek başına salata daha çok acıktırır

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
16.11.2008
* Öğle yemeğinde sadece salata yemek, tok tutar mı?
Öğle yemeğinde sadece salata yemek doğru bir yaklaşım değildir. Karbonhidrat da her öğünde mutlaka yeterli miktarlarda olmalıdır. Salata; lif, çok miktarda karbonhidrat ve de vitaminler içerir. Ama bu; bir öğün için yeterli değildir. Salatanın içine mutlaka yağ oranı düşük bir protein eklenmelidir. Yani salataya ya yağsız peynir ya ızgara tavuk ya da düşük yağlı ton balığı eklenmelidir. Ayrıca yanında bir karbonhidrat da alınmalıdır. Bu; bir dilim ekmek veya iki kaşık makarna olabilir. Salataya eklenen yağlı soslar, asla tok tutmaz. Bunlardan, özellikle de mayonezden uzak durmak çok önemlidir. Dengeli beslenme; tek tip gıda tüketmemektir. Tokluk hissi için mutlaka protein almak gerekir. Ayrıca, öğün araları da kısa tutulmalıdır.