Etleri suya koyup haşlamaya bırakın. Pirinci yıkayıp, yarım saat sıcak suda bekletin. Taze soğanları ve naneleri ince kıyıp, kullanacağınız fırın kabının dibine döşeyin. Üzerine, süzdüğünüz pirinci koyun. Haşlanmış etleri pirincin üzerine koyun. Tuzunu ayarlayın. Etleri haşladığınız sudan iki bardağı, pilava ilave edin. Tereyağını küçük parçalar halinde yemeğin üzerine koyun. Kabın üzerini alüminyum folyo ile kapatıp, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında suyunu çekene kadar pişirin. Nane yaprakları ile süsleyerek, servis yapın.
Malzemeler
*
2 su bardağı baldo pirinç
* 750 gr. kuşbaşı kuzu eti
* 4 demet taze soğan
* Yarım demet nane
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* Tuz
* * *
Beyaz peynir tatlısı Peyniri bir gece önceden suya koyun. 2-3 kez suyunu değiştirip, bekletin. Tuzunu iyice çıkarın. Şerbet için, tozşeker ve suyu kısık ateşte 15 dakika kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp, limon suyunu ilave edin. Ardından şerbeti soğumaya bırakın. Diğer yandan yumurtaları tozşekerle çırpın. Un, pirinç unu ve kabartma tozu ilave edip, tahta bir kaşıkla hepsini karıştırın. Peyniri ufalayıp, malzemeye ekleyin. 26 cm. çapında bir tepsiyi margarinle yağlayın. Ardından, hamuru tepsiye yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Fırından aldığınız tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Antepfıstığı ile süsledikten sonra, servis yapın.
Malzemeler * 500 gr. yağsız beyaz peynir
* 1 su bardağı un
* 1 çay bardağı pirinç unu
* 4 adet yumurta
* 1 paket kabartma tozu
* 1 kahve fincanı tozşeker
* 1 çorba kaşığı margarin
Şerbeti için:
* 2.5 su bardağı tozşeker
* 2 su bardağı su
* Yarım limonun suyu
Yayın tarihi: 18 Kasım 2008, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/11/18/gny/korkmazel.html
Tüm hakları saklıdır.