kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Kasım 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Yoğurdun yeşil suyunu atmayın

06.11.2008
* Hamuru mayalandırmak besin değerini artırır.

* Beyaz un yerine, tam buğday ununun besin değeri olarak daha yüksektir.

* Şeker yerine pekmez kullanımı, hazırlanan gıdanın besin değerini artırır.

* Kurubaklagiller iyi pişirilirse, besin değeri artar.

* Ekmek çok kızartılırsa besin değerleri azalır.

* Sebzeler kavrulur veya haşlanıp suyu dökülürse, besin değerleri azalır.

* Yoğurdun yeşil suyu atılmamalıdır. Çünkü B2 vitamininden zengindir. Yoğurt tüketilmeden hemen önce karıştırılabilir ya da kek, poğaça gibi gıdalar hazırlanırken kullanılır.

* Taze meyve suları ve doğranmış sebzeler, açıkta bırakılırsa veya hemen tüketilmezse besin değerleri azalır.

* Gıdaların temel olarak en iyi pişirme şekli kavrulmadan ve kısık ateşte pişirilmesidir. Gıdaların besin değerlerini kaybetmemeleri için kavrulmaması ve kızartılmaması gerekir.