Patlıcanı yıkayıp kabuklarıyla beraber küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağını tencereye alıp, doğradığınız patlıcanı 5 dakika kavurun. Üzerine tereyağını ilave edin. Eridikten sonra da unu ekleyin. Unun rengi dönene kadar sürekli karıştırın. Süt, su ve tuz da ekleyin. Çorbayı 10 dakika kaynatıp, ocaktan alın. Kıyılmış maydanoz ekleyerek servis yapın.
Malzemeler
*
1 adet bostan patlıcanı
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 3 çorba kaşığı un
* 1 çay bardağı süt
* 3 su bardağı su
* 5-6 dal maydanoz
* Tuz, karabiber, kırmızıbiber
* * *
Portakallı tatlı
Yumurtaları ve tozşekeri bir kapta, rengi açılıp bir misli kabarana dek çırpın. Ardından içine kabartma tozu hariç, tüm malzemeyi katıp, karıştırın. Ardından kabartma tozunu da ekleyip, tekrar karıştırın. Yağlanıp unlanmış kalıba malzemeyi boşaltıp, yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. 2 bardak suyu balla karıştırıp, fırından çıkarttığınız kekin üzerine gezdirin. Kekin biraz şişmesini bekleyin. Sonrasında yuvarlak kalıplarla dilimler çıkarın. Pudraşekeri ve limon suyunu karıştırıp, keklerin üzerine sürün ve servis yapın.
Malzemeler
* 2 adet yumurta
* 1 çay bardağı tozşeker
* 2 su bardağı un
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 çay bardağı portakal veya kayısı reçeli
* 1 çay bardağı bal
* 1 tatlı kaşığı toz zencefil
* 1 tatlı kaşığı muskat
* Yarım çay bardağı süt
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* 1 paket kabartma tozu Üzeri için:
* 2 çay bardağı su
* 1 çay bardağı bal
* 2 çorba kaşığı pudraşekeri
* 1 çorba kaşığı limon suyu
Yayın tarihi: 10 Kasım 2008, Pazartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/11/10/gny/korkmazel.html
Tüm hakları saklıdır.