Mangal kansere davetiye çıkarır!
Medical Park Göztepe Kanser Hastanesi'nden Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Çağatay, besinler pişirilirken yapılarında ortaya çıkan değişikliklerin kansere neden olabileceğini söyledi ve bu değişiklikleri sıraladı:
* Besinlerin tütsülenmesi, tuzlanması ya da içlerine nitrit-nitrat gibi maddelerin katılması; besinlerde güçlü kanserojen etki göstermektedir.
* Besinlerin aşırı saflaştırılması, kanserden koruyan lifli kısmın yok olmasına neden olur.
* Kızartma ve mangal gibi yöntemler; kanserojen madde oluşturur. Sebzelerin aşırı sıcaklıkta uzun süre pişirilmesi ise, yararlı mineralleri öldürür.
Yayın tarihi: 10 Kasım 2008, Pazartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/11/10/gny/haber,9F8A3EDB37E640A4883C8344078138B3.html
Tüm hakları saklıdır.