kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat

Öteki Bond kızı...

ELİF TANRIYAR
07.11.2008
Yeni Bond filminin esas kızı Olga Kurylenko'nun pabucu dama atılmak üzere. Çünkü filmdeki diğer Bond kızı Gemma Arterton güzelliği, film sayesinde yaptığı büyük bütçeli reklam anla.maları ve Prens William'ın da ilgisiyle şimdilik 1-0 önde... ..
22. Bond filmi Quantum of Solace, daha vizyona girmeden, başrolü Daniel Craig'le birlikte paylaşan Olga Kurylenko ile konuşulmaya başlamıştı. Olga'nın rüzgarı ese dursun, filmde dikkatleri çeken bir başka güzel daha var. Hatta dedikodulara bakılırsa bu güzel, filmin Londra'daki prömiyerinde galayı düzenleyen Prens William tarafından, Olga'ya oranla çok daha fazla ilgi görmüş! Gemma'yla ilgilenmemizin bir başka nedeni daha var.
Avon firması da Bond Girl 007 parfüm yüzü olarak onu seçti.
Peki dikkatleri Quantum of Solace'ın başrol oyuncusundan kendi üstüne çeken bu güzel kadın kim? Gemma Christina Arterton, 1986 doğumlu bir İngiliz oyuncu.
Kaynak ustası bir babayla, temizlikçi bir annenin iki kızından biri. Gemma lisenin ardından bir performans sanatları kursuna devam etmiş. Ardından da İngiliz Kraliyet Tiyatro Akademisi'ne girmeyi ve buradan mezun olmayı başarmış.
Çok sayıda tiyatro oyununda rol alan ve oyunculuk ödülleri de kazanan Gemma, şöhret basamaklarındaki ilk adımlarını ise televizyon dizilerinde atmış. Bu arada bir filmde Sienna Miller'dan rol kapmayı bile başarmış. Onu şöhretle asıl tanıştıracak rol ise kuşkusuz Quantum of Solace'da canlandırdığı Strawberry Fields oldu. Bu rol için 7 bin aday arasından seçilen Gemma, rolü almasını kendi canlı ve taze görünümüne bağlıyor. "Strawberry, diğer alışılagelmiş Bond kızlarının aksine çok daha canlı ve eğlenceli bir ruha sahip," diyor.

SEVGİLİSİYLE ÇEVİRMEN SAYESİNDE ANLAŞIYOR
Özel yaşamında da son derece enerjik ve neşeli biri olduğunu belirten Gemma, akla gelebilecek her tür dans konusunda uzman ve aynı zamanda da çok iyi bir opera şarkıcısı. Aynı zamanda mücevher ve giysi tasarlamaktan, gitar çalmaktan ve resim yapmaktan hoşlanıyor. Belli ki sanatın her dalına karşı bir yeteneği olan Gemma'nın Bond'dan sonraki rolü ise Prince of Persia: The Sands of Time filmindeki Tamina olacak. Bu filmin onun için ayrı bir önemi daha var. Çünkü şu anda birlikte olduğu erkek arkadaşı İspanyol Eduardo Munoz ile filmin çekimleri sırasında tanışmış. 19 yaşındaki Munoz, onun binicilik öğretmeniymiş. Dil konusunda biraz zorluk yaşayan çift, çözümü bir çevirmen tutmakta bulmuş! Onun için "10 parmağında 10 marifet varmış!" demeden önce hakkında bilmeniz gereken bir başka gerçek var. Gemma pek kimsenin bilmediği bir özelliğe sahip.
Doğduğunda her iki elinde de altı parmağı varmış. "Bu özellik bana babamdan ve dedemden geçti. Onlar da altı parmaklı doğmuşlar," diyen Gemma, bir ameliyatla ekstra parmaklarını aldırmış.
Yeni Bond kızı Emma, dünya çapında yakaladığı şöhretin meyvelerini şimdiden toplamaya başladı. Bir kozmetik firması olan Rimmel, ona Kate Moss ile birlikte aynı reklamda yer almasını teklif etti. Ancak maalesef Avon firmasıyla olan kontratı nedeniyle bu teklifi kabul edemedi.
Görünen köy kılavuz istemez. Belli ki Gemma'yı bundan sonra çok görmeye başlayacağız!
Haberin fotoğrafları