İLİŞKİLİ HABERLER
Fındık yağı, kızartmaya güzel renk verir
Fındık yağı, kızartmaya güzel renk verir
Oğul Türkkan
"Benim tercihim soğuk yemeklerde sızma zeytinyağından, sıcak yemeklerde ise rivieradan yana. Kızartmalarda bile ayçiçeği yağı yerine zeytinyağı kullanıyorum. Ancak kızartmalarda içine bir parça da fındık yağı atıyorum. Özellikle patates kızartması tam kıvamında çıtır çıtır ve altın renginde oluyor. Kızartmada önemli olan yağ ve kızartacağınız maddenin oranıdır. Eğer yağ az, içine atacağınız şey ise çoksa, yağın ısısı düşer ve içine attığınız şey tüm yağı çeker. İki kerede kızartma yapmak en idealidir. Önce içine kızartacağınız şeyi atıp çıkartacaksınız. İlk seferde dışı kızarır, içi çiğ kalır. İkinci defa tavaya batırıp çıkarttığınızda ise içi de istenen kıvamda kızarır. Üstelik böylece yağı da emmemiş olur."
Yayın tarihi: 9 Kasım 2008, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/11/09/pz/haber,9DA42C931B904551A60F40CD572C0C8B.html
Tüm hakları saklıdır.