kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Obama Ehven-i Şer"

Giriş Saati : 06.11.2008 15:48
Güncelleme : 06.11.2008 22:04
Yeni Haber
Amerika'da gerçekleşen başkanlık seçimlerini yakından takip eden başkentlerden biri olan Moskova'da demokrat aday Barack Obama'nın seçimleri önde tamamlaması ile ilgili ilginç değerlendirmeler geliyor. Rusya parlamentosu alt kanadı Duma başkanı Boris Grizlov Obama'nın Rusya için ehveni şer olduğunu söyledi.

Grizlov cumhuriyetçi aday John McCain'e göre Obama'nın küçük düşman olduğunu ifade ederek iki adayın da Rusya ile ilgili olumlu düşüncelerinin olmadığını savundu. Grizlov basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Rusya açısından iki düşmandan küçük olanı ABD'de başkan seçildi. Ben bu şekilde düşünüyorum. İki başkan da seçim kampanyalarında yaptıkları açıklamalarda Rusya yanlısı bir ifade kullanmadı." gerekçesini dile getirdi.

Grizlov ABD'nin yeni yönetimi ile nasıl bir ilişki geliştirileceğini zamanla göreceklerini ifade etti.

Medvedev'in Federal Konsey'de yaptığı konuşmada "kimsenin anasından anti-Amerikancı olarak doğmadığı" eleştirisi getirmişti. Kafkaslarda yaşanan savaş ve küresel mali krizden ABD'yi sorumlu tutan Rus lider, Doğu Avrupa'ya yerleştirilen füze savunma sistemine de Kaliningrad'a yerleştirlecek nükleer başlık taşıyabilen İskender füzeleri etkisiz hale getirileceğini açıklamıştı. Medvedev'in füze çıkışı ABD'nin yeni başkanını bir test anlamına geldiği yorumları yapılıyor. 15 Kasım'da küresel mali krize çözüm için Washington'da bir araya gelecek G20 zirvesine katılmaya hazırlanan Medvedev burada Obama ile ilk görüşmesini yapacak.

CİHAN