kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat
Giresun, Tokat, Sivas ve Gümüşhane illerinin oluşturduğu Kelkit Havza Birliği Menderes Havza Birliği'nin kurulmasına ilham oldu.

Suları da ortak çözümleri de...

24.10.2008
Aynı fotoğraf karesi içinde yer alan dört valinin tek bir amacı var; o da illerindeki potansiyelleri, bilmeyenlere anlatmak. Tokat Valisi Recai Akyel, Giresun Valisi Mustafa Taşkesen, Sivas Valisi Veysel Dalmaz ve Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu illerindeki tarım, kültür, tarih ve turizm potansiyellerini anlatmayı misyon edindiler ve Türkiye'yi geziyorlar... Bu dört ilin bir anlamda turizm elçisi de olan valileri geçen hafta İstanbul'daydı. Kelkit Havza Birliği'ni oluşturan illerin valileri Taksim Meydanı'nda tüm ürünlerini sergilendi, suyun birleştirdiği kültürlerini anlattı.Valilerin bu tanıtım için İstanbul'u seçmelerinin elbette önemli bir nedeni var... Çünkü son yapılan nüfus istatistiklerine göre İstanbul'da yaşan Sivaslı sayısı Sivas'ta yaşayanlardan daha çok. Aynı şekilde Giresun; Tokat ve Gümüşhaneli birçok vatandaşın yaşadığı İstanbul, Kelkit Havza Birliği'nin anlatılması için ideal yerlerden biri.

TURİZM POTANSİYELİMİZ FARK EDİLMELİ
Havza Birliği'nin Başkanı Tokat Valisi Recai Akyel artık tek bir ilin valisi gibi değil, diğer illerin de valisi gibi hissettiğini söylüyor: "Ortak hareketle yola çıkılarak oluşturulan bu birlik, Kelkit Havzası'nda yer alan bu dört ilin insanlarını bir araya getirdi. Birbirlerine kardeş oldular. Bizler kendi ilimizden bahsederken diğer illerden bahsetmemeyi bir eksiklik olarak algılamaya başladık.
Her platformda kendi ilimizden bahsettiğimiz kadar diğer kardeş illerimizden de bahsettik... İleriye dönük olarak sorunlara ortak çözüm, ortak tanıtım bulma iddiasındayız. Bu etkinliğin havzamızın tanıtımında önemli rol oynayacağına inanıyorum." Giresun Valisi Mustafa Taşkesen ise "Suyumuz ortak, tıpkı çözümlerimiz gibi," diyor ve ekliyor: "Asıl gayemiz Amerika'yı yeniden keşfetmemek. Çünkü sorunlarımız ortak. Kelkit Havzası'nın, o suyun getirdiği medeniyet ortak.
Dolayısıyla çözümler de ortak olacaktır diye düşünüyorum. Organik tarımda bu birlik sayesinde çok yol aldık; yurtdışından özellikle Almanlar organik tarım potansiyelimiz için geliyorlar." Sivas Valisi Veysel Dalmaz ise ortak hareket etmenin faydalarını şöyle anlatıyor: "Belki ilk günlerde iğne ile kuyu kazdık. Şimdilerde başta Sivas olmak üzere diğer illerimizde katkılarını görüyoruz. Sivas'ta turizmin 't'sinden bahsedilmezken şimdilerde Selçuklu eserleri ve birçok turizm alanını görmek için yurtdışından gelenler var. Turizm sadece denizlerde, sahillerde ve İstanbul gibi büyükşehirlerde olmayacak. Turizm, Anadolu'da da yoğun olarak görülecek. Bu tanıtımlar sadece yutiçinde değil yurtdışında da yapılıyor. Öncelikle, o illerde yaşayan ve gurbete giden hemşerilerimizin bu tür etkinliklere gelip kendi kültürlerini tanıması lazım." Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu da söze katılıyor: "Birlik olmak kolay değil.
Ülkemizde birlik olmaya karşı sloganlar geliştirirler. Bu sloganların çürük olduğu ortada. Bu birlik, o sloganların yıkılması için yeterli bir ortaklık. Gümüşhane olarak bizler, bu birlikten çok memnunuz."
Haberin fotoğrafları