Sebzeleri mevsiminde tüketin
* Tüm sebze ve meyveler ucuzladığı dönemlerde tüketilmelidir.
* Çiğ tüketmeye çaba sarf edilmelidir.
* Yenilebilen kabukları soymayın. Soymanız gerekiyorsa mümkün olduğunca ince soyun. Birçok vitamin ve mineral, sebze ve meyvelerin özellikle dış yapraklarında, kabuğunda veya kabuğun hemen altındaki kısımlarında bulunur.
* Günde en az beş porsiyon sebze ve meyve tüketmeli. Sebze ve meyvenin en az iki porsiyonu yeşil yapraklı sebze, portakal, limon gibi turunçgiller veya domates olmalı.
Yayın tarihi: 22 Ekim 2008, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/10/22/gny/haber,DD141249412749E186721F53B64EB5E9.html
Tüm hakları saklıdır.