kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Kemal Okan

Loft isteyince kabul ettik

SİNAN ÖZEDİNCİK
SİNAN ÖZEDİNCİK
18.10.2008
Kemal Okan aslında bitkisel yağların geri dönüşümünü yapan bir sanayici. Türkiye'deki ilk bitkisel geri yağ dönüşüm lisansının altyapılarının oluşmasına öncülük etti. Üç nesildir süren Prometa AŞ. bugün 6 milyonluk Euro'luk bir ciroya sahip. Okan, Almanya'da öğrencilik yıllarında mahallede her akşam yemek yediği "Fausto'nun Yeri"nde yediği pizzalar onun Fratelli La Bufala'yı Türkiye'ye getirmesinde önemli bir rol oynadığını söylüyor. 1998'de Mallorca'dan dönerken uçakta tanıştığı eşinin Napoli'li olduğunu belirten Okan, restoran açmaya da diş hekimi olan kayınbiraderi ve restoran zincirinin CEO'su Giuseppe Marotta sayesinde girdiğini söylüyor. Marotta'ya 3 yıl önce 'Niye Türkiye'de açmıyorsunuz' deyince kayınbirader ve CEO Türkiye'ye geliyor. Levent Loft'tan talep gelince de hemen anlaşmayı yaptık. Bu arada Napoli'de de bir Türk restoranı açtıklarını ve işlerin iyi gittiğini de ekliyor Okan.