Bütün kış boyunca aynı mönüleri görmekten sıkıldıysanız, mekânların yaza özel hazırladığı yemeklere ve kokteyllere bir göz atmayı ihmal etmeyin. Unutmayın kepekli lahmacun, Vietnam soslu levrek carpaccio, limonlu sufle gibi tatlar kışın yok.....
Ağır soslar, kızartmalar, çorbalar... Kış boyunca bu yemekleri yemekten sıkıldınız mı? Cevabınız "Evet," ise mekânların yaz için hazırladığı tatlara bir göz atmakta yarar var... Havaların ısınmasıyla birlikte bahçelere ve teraslara taşınan restoran, kafe ve barlarda sadece ambiyans değil mönüler de yaz havasına girdi. Yıllardır belirli spesiyalleriyle öne çıkan ve klasikleşen mekânlar bile bu yaz mönüleriyle oynadı. Yaz meyveleri arasında kavun ve karpuz yine en çok varlığı hissedilenler. Sadece tatlılarda değil kokteyllerde de yine bu meyveler çokça kullanıldı. Hafif yemekler de tabii unutulmadı. Kilosuna dikkat eden kadınlar için kebapçılar mönülerine kepekli lahmacun ve kepekli pide eklerken, birçok mekân salata çeşitlerini de artırdı. İşte bu yazın en popüler mekânlarından yaza özel tatlar. Şimdiden afiyet olsun!
Yayın tarihi: 5 Ekim 2008, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/10/05/pz/haber,64EFBF1A794D4B02990D6E7C39E5B04A.html
Tüm hakları saklıdır.