Haftada bir yayımlanan bir sayfa içinde bir sorunu inatla izlemek ve etkili olabilmek kolay değil. Ama yazdıklarıma hayli yanıt geliyor, bilgi ulaşıyor. İşte iki yazıma gelen iki yanıt. Önce TRT'nin Antalya radyosunu kapatmasını eleştiren yazım için, TRT genel müdürü basın danışmanı sayın Birol Uzunay bizzat telefon etti, uzun uzun bilgi verdi. Uzunay'a göre
Türkiye'nin dünyaya açılan kapısı olarak gördükleri Antalya'yı radyosuz bırakmak söz konusu değil. Tersine, bu radyo Antalya turizm radyosuyla birleştiriliyor ve yayın gücü artırılıyor. TRT'nin tüm TV kanallarını ve de bölge radyolarını güçlendirme çabası güttüklerini söyleyen Birol Bey, yıllık 20 trilyon kadar teknik yatırım yapma hakkı bulunan ve bunu bile harcayamayan TRT'nin, bu yıl 123 tirilyonluk yatırım yaptığını, dijital TV yayını, internet radyoculuğu gibi çağdaş akımları benimsediğini söylüyor. Antalya'yı da Kıbrıs'tan Hatay'a dinletmeyi amaç edindiklerini ekliyor. Elbette izlememiz gerekli.
Milliyet gazetesinin sinema yazarı eksikliği hakkında yazdığım yazı için de kuruluşun kültür sayfası ve
Milliyet-Sanat sorumlusu Filiz Aygündüz aradı. Alin Taşçıyan ayrılır ayrılmaz yeni bir eleştirmen aramaya başladıklarını, genel yayın yönetmeni Sedat Ergin'in konuyu bizzat izlediğini, ince eleyip sık dokudukları için sonucun geciktiğini, ancak SİYAD üyesi Nil Kural'ın yakında başlayacağını söyledi. Sanırım yarından itibaren Kural'ı okuyabileceğiz. Mesleğimiz adına ona hoşgeldin diyorum.
Bugünkü Tüm Yazıları
Yazdıklarım için gelen yanıtlar
Yayın tarihi: 3 Ekim 2008, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/10/03/cm/haber,DE28F8F95113420A817BF0709EFCFA27.html
Tüm hakları saklıdır.