kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Türk mutfağı yabancı turistlerin gözdesi

Giriş Saati : 30.09.2008 11:25
Güncelleme : 30.09.2008 15:36
Yeni Haber
Türkiye'nin peri bacaları ile ünlü önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesine gelen yabancı turistler, Türk mutfağını tercih ediyor.

Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz, Kapadokya bölgesindeki butik otel ve pansiyonlarda konaklayan yabancı turistlerin Türk mutfağına ilgi gösterdiklerini söyledi.

Son yıllarda özellikle Japon, İspanyol, Alman ve ABD'li ziyaretçileri artan Kapadokya'da, turistlerin sadece peri bacalarını gezmekle kalmayıp aynı zamanda Türk kültürünü de öğrenmek istediklerini ifade eden Durmaz, turistlerin bölgede konakladıkları sürede Türk kültürünü öğrenmeye çalışırken Türk mutfağının geleneksel ve yöresel tatlarını tercih ettiklerini bildirdi.

Bölgede turizme hizmet veren kayadan oyma butik oteller ve peri bacalarından dönüştürme pansiyonlar ile kafeterya ve lokantaların, turistlerin tercihini göz önünde bulundurarak, Türk mutfağına özgü yemeklere ağırlık verdiklerini anlatan Durmaz, şunları söyledi:

''Turistlerin Türk mutfağı merakı nedeniyle yöredeki birçok pansiyon ve butik otel organik ürünleri tercih ederek, geleneksel Türk mutfağına özgü yöresel yemekleri turistlere sunuyorlar. Yiyecekler hazırlanırken bölgede yetiştirilen organik sebze ve meyveler tercih ediliyor.

Bazı konaklama tesisleri, talep olması ihtimaline karşın Fransız, İtalyan veya diğer bazı ülkelerin mutfaklarına özgü yiyecekleri de müşterilerinin beğenisine sunuyorlar. Ancak yabancı turistler Türk mutfağına daha fazla ilgi gösteriyor. Çömlekte kuru fasulye (ağ bakla), nevzine tatlısı, tandır ekmeği, bazlama, gözleme, kabak tatlısı, yahni, çömlek peyniri, tandır kebap gibi yöresel lezzetlerin yanı sıra Türk mutfağına özgü birçok yiyecek de yabancı turistlerin gözdesi oluyor. Birçok tesis, ekmeği bile fırınlarda özel olarak pişiriyor.''

Bu sayede turistlerin bölgede sadece konaklamakla yetinmediklerini ve Türk kültürünü de öğrenmiş olduklarını vurgulayan Durmaz, Türkiye'nin tanıtımının yapılmasında kültürel etkinliklerin de büyük rol oynadığını sözlerine ekledi.

(AA)