kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
15 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Joan Ryan

Blair'in bebekleri isyan ateşini yaktı

PERİHAN KORKMAZ / LONDRA
15.09.2008
İngiltere'de İşçi Partisi'nin kongresi öncesi eski lider Blair'in yandaşı 4 kadın vekil başbakana "Aday formunu dağıt" resti çekti. 2'si kovuldu..
İngiltere'de iktidardaki İşçi Partisi'nin kongresine bir hafta kala eski Başbakan 'Tony Blair ruhu' geri geldi. Karizmasıyla partililerin unutamadığı bir lider olan Blair'in ekolünden 4 kadın vekil silik siyasi kişiliğiyle istenmeyen adam olan Başbakan Gordon Brown'a kazan kaldırdı. Blair döneminde bakanlık yapmış ve basının "Blair'in bebekleri" dediği 4 kadın vekil televizyondan Brown'a "Aday seçim formlarını dağıt. Kongreye bir hafta kaldı" isyanında bulundu.

'BLAİR BİZİ KURTAR'
Basının 'darbeciler' dediği Siobhain McDonagh, Joan Ryan, Fiona McTaggart ve Janet Anderson'a Brown'un yanıtı sert oldu. McDonagh birkaç saat sonra parti içindeki özel görevinden alındı. McDonagh, Brown'un başbakan görevini Blair'den seçimsiz devralmasına karşı çıkmıştı. Eski Başbakan Blair'e yakın bir isim olan Joan Ryan, BBC'ye demecinin ardından hükümetteki Kıbrıs temsilciliği görevinden alındı. Kulislerde aktif siyaseti bırakan Blair'e 'Gel partimizi kurtar' diye baskı yapıldığı söylentileri dolaşıyor.
Haberin fotoğrafları