kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
15 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Gözleme

Sofra'dan ramazan'a özel tarifler

14.09.2008
Gözleme
Malzemeler
*
1 adet bayat ekmek
* 2 su bardağı un
* 1 tatlı kaşığı tereyağı
Patatesli harç için:
*
3 adet patates
* 3 dal taze soğan
* 2 çorba kaşığı sıvıyağ
* Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon, kuru nane
Kıymalı harç için:
*
250 gr. kıyma
* 1 adet soğan
* 1 çorba kaşığı sıvıyağ
* Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon, kuru nane
Peynirli harç için:
*
250 gr. beyaz peynir
* 1 demet maydanoz
Bayat ekmeği ıslatıp, kabuklarıyla birlikte suyunu sıkın. İyice ezip, un ekleyin. Yoğurup, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Hamuru 12 adet bezeye ayırın. Üzerini nemli bezle örtüp, 30 dakika dinlendirin. Patatesli harç için patatesleri haşlayıp, küp doğrayın. Ayrı bir yerde taze soğanı kıyıp, sıvıyağda soteleyin. Kenara alıp ılınmaya bırakın. Derin bir kaba aldığınız patatese, soğan, tuz, karabiber, pulbiber, kimyon ve nane ilave edip, iyice karıştırın. Kıymalı harç için ince doğranmış soğanı sıvıyağda soteleyin. Kıymayı ilave edip kavurun. Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon ve nane ekleyip karıştırın. Peynirli harç için peyniri çatalla ezip, kıyılmış maydanozla karıştırın. Bezeleri tabak büyüklüğünde açıp, yufkaların yarısına hazırladığınız içlerden pay edin. Yufkaların diğer yarısını üzerlerine kapatın. Yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı kızartıp, üzerlerine tereyağı sürün. Sıcak servis yapın.

Hurma tatlısı
Malzemeler
*
250 gr. irmik
* 250 gr. un
* 1 su bardağı yoğurt
* 3 adet yumurta
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 1 tatlı kaşığı granül maya
* 1 tutam tuz
Kızartmak için:
*
Sıvıyağ
Şerbeti için:
*
4 su bardağı su
* 3 su bardağı tozşeker
* 1-2 damla limon suyu
Şerbeti için su ve tozşekeri bir tencereye alın. Koyulaşmaya başlayınca limon suyunu ilave edin. İki taşım kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Diğer taraftan un ve irmiği geniş bir kaseye alın. Kalan malzemeyi ilave edip, karıştırın. Üzerine nemli bir bez örterek 35-40 dakika dinlendirin. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle yuvarladıktan sonra rendeye bastırarak şekillendirin. Kızartın. Pişen tatlıları soğumuş şerbete koyun. Tatlılar şerbeti çektikten sonra tabağa alın.

Maydanozlu salata
Malzemeler
*
Yarım demet maydanoz
* 3 adet çok ince kıyılmış salatalık
2 çorba kaşığı kıyılmış taze nane
* 3-4 diş dövülmüş sarmısak
* 2 çorba kaşığı sirke
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* Tuz
Maydanozu incecik kıyıp geniş bir kaseye alın. Üzerine ince doğranmış salatalık, nane, tuz, sarmısak, sirke ve zeytinyağı ekleyip harmanlayın. Servis tabağına aktarıp ikram edin.
Haberin fotoğrafları